Obavijesti Video Pretražite Navigacija

EU ne određuje ciljni datum za ulazak zemalja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska unija ne određuje ciljne datume kada će zemlje u procesu pridruživanju postati njezinim članicama, izjavio je u Bruxellesu izvor iz slovenskog predsjedništva, komentirajući izjavu švedskog veleposlanika u Beogradu kako će Hrvatska ući u EU zajedno sa Srbijom između 2012. i 2015. godine.

'EU ne određuje ciljne datume za ulazak neke zemlje', rekao je izvor upitan je li ta izjava švedskog veleposlanika bila stajalište EU ili njegovo izdvojeno mišljenje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Slovenija neće odustati!? 'Rješenje granice uvjet za ulazak u EU' Slika nije dostupna 'Šteta' Pusić: RH teško može završiti pregovore ove godine

Pitanje Hrvatske i njezina Zaštićenog ekološko-ribolovnog pojasa neće biti na dnevnom redu sastanka ministara vanjskih poslova Europske unije, koji se održava u ponedjeljak, doznaje se također iz slovenskog predsjedništva koje je pred taj ministarski sastanak održalo brifing za novinare.

Glavna tema ministarskog sastanka bit će priprema za sastanak na vrhu čelnika Europske unije 13. i 14. ožujka u Bruxellesu. Ministri će pripremiti raspravu za summit na kojem će se razgovarati o utjecaju klimatskih promjena na međunarodnu sigurnost i stabilnost. Na summitu će se također razgovarati o provedbi Lisabonske strategije za gospodarski rast i zapošljavanje, o klimatsko-energetskom paketu koji EU namjerava usvojiti do kraja ove godine te o stabilnosti na financijskim tržištima.

Tijekom radnog ručka ministri će razmotriti razvoj stanja na zapadnom Balkanu u razdoblju od proglašenja neovisnosti Kosova 17. velječe do danas. Očekuje se da će ministri usvojiti zaključke o Bosni i Hercegovini u kojima će pozvati čelnike te zemlje da učine dodatne napore na ispunjavanju potrebnih kriterija, u prvom redu glede reforme policije, kako bi Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju mogao biti potpisan sljedeći mjesec.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene