Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ekstremisti namjeravaju napasti mađarski parlament

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mađarske snage sigurnosti vjeruju da ekstremističke skupine kane napasti zgradu parlamenta u glavnome gradu, priopćio je ured vladina glasnogovornika.

"Prema vjerodostojnim informacijama, ekstremisti će provaliti u zgradu parlamenta", kaže se u priopćenju. "Skupine koje su prije djelovale odvojeno, sada djeluju zajedno".

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

Taj ured tvrdi da su skinheadsi i nogometni huligani koji su lani sudjelovali u protuvladinim neredima sada nagomilali oružje poput spreja nadražljivca i palica i žele pokrenuti jače i teže nasilje.

Nasilni prosvjedi počeli su u rujnu prošle godine nakon što su se mediji domogli snimke na kojoj socijalistički premijer Ferenc Gyurcsyani priznaje da je lagao stanovništvu.

Policija je suzavcem i gumenim mecima rastjerivala gomilu, a nasilje je trajalo gotovo pet tjedana.

Ta je napetost popustila u zimskim mjesecima, ali vlada je zadnjih dana priopćila da prima velik broj prijetećih e-mailova i telefonskih poziva, u kojima su i prijetnje smrću.

Neredi su ponovo izbili prošli tjedan nakon što je stotinu zastupnika iz desničarske oporbene stranke Fidesza uklonilo policijsku ogradu oko parlamenta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene