Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Djevojčica (2) preživjela pad u bazen jer pliva od 2. tjedna života

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djevojčica je preživjela nakon što je upala u bazen zahvaljujući tome što na tečaj plivanja ide od drugog tjedna života.

Dvogodišnja Elizabeth Jelley bila je u 122 centimetra dubokom bazenu dok ju je majka Amanda panično tražila po kući.

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka osmi dan potrage Oglasila se policija o snimci iz Beča na kojoj je djevojčica koja nalikuje Danki Nestala Danka Ilić Nestala djevojčica Prva izjava Dankina oca nakon nestanka djevojčice: Poslao tri poruke - o Danki, policiji i svojoj obitelji

Čula je da je kći zove, ali nije znala da je ostavila otvorena vrata za bazen.

Konačno je pronašla Elizabeth kako se drži za rub bazena.

38-godišnja medicinska sestra kaže kako je tečaj plivanja za bebe, na koji je upisala Elizabeth, pomogao djevojčici da ne paničari nakon što je upala u bazen.

'Trčala je uokolo i odjednom je više nisam čula. Pregledala sam sve ormare i pretražila ispod svih kreveta. Kada sam vidjela otvorena vrata za bazen 'smrznula' sam se. Mislila sam da je gotovo. No kad sam je pronašla držala se za rub bazena i dozivala me, ali nije paničarila', kaže Amanda.

Amanda vjeruje da je Elizabeth nakon što je upala u bazen, otplivala do ruba i uspjela se uhvatiti, što su tehnike koje je učila na tečaju plivanja za bebe.

'Mislim da ne bi preživjela da nije bila na tečaju. Većina se djece utopi jer ih uhvati panika kada padnu u vodu', kaže Jess Thompson, koji je osnovao tečaj za bebe nazvan Water Babies.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene