Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oduševila spasioce

Djevojčica se izgubila u planini nakon izleta s obitelji: ''Pokušavala sam pronaći tatu i mamu u šumi''

Ilustracija
Ilustracija Getty Images
Aktualno Galerija +0 Ilustracija Galerija 1/1 >>
Spasioci u državi Washington hvale snalažljivost desetogodišnje djevojčice koja je sama preživjela više od 24 sata u planinama nakon što se izgubila na povratku s izleta na kojem je bila sa svojom obitelji.

Shunghla Mashwani bila je na okupljanju sa svojom obitelji u dolini rijeke Cle Elum u nedjelju kada se odvojila od grupe dok su prelazili pješački most preko rijeke kako bi ručali u blizini Cathedral Pass Trailheada, rekao je ured šerifa okruga Kittitas istočno od Seattlea.

"Shunghla je rekla svojoj obitelji i spasiocima da se iznenada našla razdvojena i sama dok se obitelj vraćala prema pješačkom mostu i nije mogla sama pronaći most", rekao je šerifov ured.

Kad je obitelj primijetila da Shunghla nije prešla most s njima, oko 20 odraslih u grupi vratilo se i počelo je tražiti.

U tom području nema mobilne mreže i obitelj je tražila Shunghlu oko dva sata kada je prolaznik ponudio da nazove policiju sa satelitskog telefona u njihovoj obližnjoj kolibi oko 14 sati.

Dobrovoljni terenski timovi za pretragu i ekipe iz obližnjih agencija za provođenje zakona krenuli su u pretragu cijelog područja. Dronovi, helikopteri i K9 timovi također su dovedeni kako bi pomogli pronaći djevojčicu.

"Područje potrage bilo je strmo, neravno i zabačeno, s gustim drvećem i šikarom uz vrlo brzu rijeku Cle Elum", istaknuli su iz šerifova ureda.

Djevojčica je uočena oko 15 sati u ponedjeljak, kada su je primijetila dva volontera koja su pretraživala teren oko dvije i pol milje južno od mjesta na kojem je posljednji put viđena. Imala je samo manje ogrebotine.

''Pokušavala sam zaspati navečer i onda se probuditi rano ujutro, a onda pronaći tatu i mamu u šumi'', rekla je Shunghla o svojoj noći u divljini, piše CNN.

Pročitajte i ovo Spašavanje planinara na Triglavu akcija spašavanja na triglavu Strava na planini: Grom čak tri puta pogodio grupu penjača i pobacao ih po stijenama

Pročitajte i ovo Ilustracija BUDITE NA OPREZU HGSS-u pune ruke posla, upozorili građane: "Vas ćemo izvući, ali vaši limeni ljubimci možda pričekaju proljeće"

"Pješačila je nizvodno kroz gustu šumu i provela hladnu noć među drvećem. Rekla je da zna da je ispravno slijediti rijeku. Pokazala se kao izuzetno snalažljiva i izdržljiva desetogodišnjakinja", priopćio je šerifov ured.

Spasioci su ukrcali Shunghlu u čamac za spašavanje na napuhavanje i prevezli je preko rijeke kako bi ponovno bila s obitelji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene