Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strašna tragedija

Djevojčica je plivala u hotelskom bazenu i nestala, ekipa ju je tražila 13 sati, a onda je uslijedio šok: "Mnogi od nas brisali su suze"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Osmogodišnja djevojčica utopila se u hotelskom bazenu kada ju je ispod površine uvukla pokvarena cijev. Ekipa za potragu pronašla ju je čvrsto zaglavljenu u jednoj od cijevi bazena.

Osmogodišnju djevojčicu usisala je pokvarena cijev u hotelskom bazenu u Teksasu tijekom vikenda i pronađena je mrtva u cijevi više od pola dana kasnije. Tragedija se dogodila u Houston Double Tree dok je malena Aliyah Jaico plivala sa svojom obitelji u bazenu, rekli su policajci.

Aliyah se prvo smatrala nestalom.

"Je li odlutala? Je li je tko uzeo ili što? U svakom slučaju, mobilizirali smo mnogo ljudi", rekao je Tim Miller, osnivač Texas EquuSearcha, koji je pozvan da pomogne u pronalaženju djeteta. 

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Emomali Rahmon Nakon napada u Moskvi Rusija proširila istragu i na Tandžikistan: Nadgledat će ju sam vrh države

Tim za potragu isprva je mislio da je možda oteta iz hotela. Sigurnosne snimke bazena kasnije su otkrile da je dijete otišlo pod vodu i više nije izronilo. Aliyahino tijelo pronađeno je nakon što je ispuštena voda iz bazena, a u jednu od njegovih cijevi poslana kamera", piše New York Post.

"Kamera je ušla oko šest metara u cijev i vidjeli smo njezinu malu ruku i dio tijela", rekao je Miller.

"Čini se da je pumpa tamo postavljena i da je vjerojatno bila u kvaru jer je otvorena cijev u kojoj je završila trebala izbacivati vodu. Nagađa se da je pumpa pogrešno spojena i da je usisavala umjesto ispumpavala vodu", rekao je i opisao prizor koji je rastužio i ekipu za spašavanje.

"Bila je uglavljena tamo tako jako, jako čvrsto. Mislim da nije odlučila - idem plivati ovdje i vidjeti što je ovdje. Mnogi od nas morali su brisati suze iz očiju", rekao je Miller i dodao kako je ovo jedna od najtužnijih potraga u kojoj su sudjelovali.

Pročitajte i ovo Srušio se most u Baltimoreu - 2 U Baltimoreu VIDEO Pogledajte trenutak udarca broda u most: Urušio se kao kula od karata

Napori da se djevojčica pronađe i izvuče njezino tijelo trajali su oko 13 sati.

Aliyahina obitelj podnijela je tužbu protiv hotela i njegovih matičnih kompanija zbog grubog nemara koji je doveo do djetetove smrti. Obitelj traži više od milijun dolara odštete.

Pročitajte i ovo Policija uhitila osumnjičene Tučnjava u Šibeniku Trojica muškaraca nasmrt pretukla pomorca, jedan bivši profesionalni boksač: Sve je počelo u kafiću...

Šokantni događaj, nažalost, nije izolirani slučaj i nije prvi put da je dijete ubio bazen. Godine 2006. Abigail Taylor (6) umrla je u gol-klubu u Minnesoti kada ju je usisao odvod bazena i navodno joj iščupao dio crijevnog trakta, piše NBC News. Godinu kasnije Zachary Cohn (6), sin milijunaša iz Connecticuta, umro je na bazenu svoje obitelji nakon što mu je ruka usisana u odvodnu cijev kojoj je možda nedostajala sigurnosna rešetka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene