Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VOJNICI NA ULAZU

Potresne snimke stižu iz dječje bolnice u Kijevu: "Stalno traje bombardiranje, često čujemo sirene za zračnu opasnost..."

Aktualno Galerija Dječja bolnica u Kijevu - 4 Dječja bolnica u Kijevu - 4 Foto: DNEVNIK.hr Dječja bolnica u Kijevu - 3 Dječja bolnica u Kijevu - 3 Foto: DNEVNIK.hr Dječja bolnica u Kijevu - 2 Dječja bolnica u Kijevu - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Dječja bolnica u Kijevu - 1 Galerija 1/4 >>
Bolesničke postelje najmanji pacijenti dječje bolnice u Kijevu zamijenili su - podrumima i skloništima.

Bebe i majke u podrumu kijevske bolnice pronašle su potrebnu medicinsku njegu i skrovište.

"Zato što tu stalno traje bombardiranje i često čujemo sirene za zračnu opasnost. Zato moramo ići u podrum. Ovdje u podrumu također dobijemo liječenje", rekla je Marina, jedna od majki.

Pročitajte i ovo Olga Stoliar LJUDIMA TREBA POMOĆI Dvjestotinjak izbjeglica iz Ukrajine stiglo u Hrvatsku: "Tamo pucaju po vrtićima, kućama, civilima..."

Pročitajte i ovo Oživljavanje djevojčice - 2 strahote rata UZNEMIRUJUĆA SNIMKA Liječnici su učinili sve da spase šestogodišnju djevojčicu, ali uzalud: "Pokažite ovo gadu Putinu!"

Improvizirani kreveti i pokrivači na hladnom betonu, kao i premještanje s kata u podrum – i osoblju i pacijentima sada su svakodnevica.

Neurokirurg Pavlo Plavski kaže: "Puno pacijenata ne možemo premjestiti u drugu bolnicu, teško je. Neke smo premjestili na zapad Ukrajine. Puno pacijenata ne želi otići jer je ovo najveća bolnica i liječe se ovdje, ne znaju kakva je situacija u drugim bolnicama."

Ovdje je pomoć pružena četvero djece koja su stradala u oružanim napadima. Ostali pacijenti nalaze se ovdje jer im je medicinska pomoć prijeko potrebna.

"Inače imamo oko 600 pacijenata. Sada imamo samo 200. Ovdje su pacijenti koji ne mogu ostati kod kuće i biti bez naše medicinske skrbi", kazao je Volodimir Žovnir, glavni liječnik.

Ova je bolnica pošteđena bombardiranja, a njezin ulaz čuvaju teško naoružani vojnici. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene