Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Štuju ga kao božanstvo

Uhićen Dječak Buda zbog silovanja djevojčice i nestanka vlastitih sljedbenika: Pokušao je i sam nestati, nije mu baš upalilo

Ram Bahadur Bamjan
Ram Bahadur Bamjan Foto: Afp
Ram Bahadur Bamjan, poznatiji kao Dječak Buda, uhićen je u Nepalu pod sumnjom za silovanje maloljetnice te nestanak najmanje četiriju sljedbenika. Policija je kod njega pronašla i značajnu svotu novca.

Nepalska policija danas je objavila uhićenje kontroverznog duhovnog vođe Rama Bahadura Bamjana, poznatog kao Dječaka Bude, pod optužbom za seksualno zlostavljanje maloljetnice i sudjelovanje u nestanku najmanje četiriju sljedbenika iz njegovih kampova.

Mnogi stanovnici Nepala vjeruju da je Bahadur Bamjan reinkarnacija Bude, rođenog na jugozapadu današnjeg Nepala prije 2.600 godina. Međutim, budistički učenjaci izražavaju sumnju u Bamjanove tvrdnje.

Pročitajte i ovo Renata Čulinović Čaić Oglasio se Beroš Liječnici postavili novi ultimatum Vladi: "Idemo u štrajk ako ne ispunite naše zahtjeve"

U srijedu ga je policija izvela pred medije s lisicama na rukama i izvijestila da je pokušao pobjeći skočivši kroz prozor s drugog kata kad su policajci došli uhititi ga, no neuspješno, te je nakon toga priveden, prenio je Associated Press.

Dječak Buda kod sebe je imao i poprilično veliku svotu novca. Policija je kod njega zaplijenila snop nepalske valute u vrijednosti od 227.000 dolara, kao i drugu stranu valutu u iznosu od 23.000 dolara.

Očekuje se da će Bamjan biti izveden pred sud u južnom Nepalu, gdje su se navodni zločini dogodili.

Pročitajte i ovo Davor Nađi Šteti malim trgovcima i radnicima Fokus o zabrani rada nedjeljom: "Neka Ustavni sud ukine taj diskriminatorni zakon"

Bamjan, kojeg njegovi sljedbenici nazivaju Dječak Buda, postao je poznat u južnom Nepalu 2005. godine, kada su mnogi vjerovali da je sposoban meditirati mjesecima bez kretanja dok sjedi ispod drveta, bez hrane i vode.

Unatoč optužbama za seksualno i fizičko napastovanje te nestanak najmanje četiriju svojih sljedbenika, ostao je popularan u Nepalu.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene