Poplave, ilustracija (Foto: Getty images)
Poplave, ilustracija (Foto: Getty images)

Potraga za šestogodišnjim dječakom koji je upao u nabujali potok u mjestu Begov Han kod Žepča u Bosni i Hercegovini obustavljena je te bi se trebala nastaviti sutra.


Dječak (6) bio je u blizini svoje kuće kada je nesretnim slučajem pao u potok čiji je vodostaj porastao od obilnih padalina.

Vezani članci Gunja: ​Konferencija povodom 5. obljetnice katastrofalne poplave u županjskoj Posavini (Foto: Ivica Galovic/PIXSELL) Pet godina od katastrofalnih poplava u županjskoj Posavini: Počeli radovi na jačanju nasipa Slika nije dostupna "Pičiguz" preko noći postao hit na cijelom Balkanu, jeste li već čuli za njega?

U akciju potrage uključeni su vatrogasci, GSS Žepče, kao i mještani. Kako se neslužbeno doznaje, dijete je vozilo bicikl i izgubilo ravnotežu te palo u potok. Bicikl je pronađen. Nakon višesatne bezuspješne akcije potraga za dječakom je obustavljena te bi se trebala nastaviti sutra. 

Majka je skočila za dječakom u pokušaju da ga spasi, ali bezuspješno. Vozilom Hitne pomoći majka je prevezena u bolnicu, a specijalna jedinica MUP-a angažirana je na traganju za dječakom, javlja Klix.ba.

Postavljene su mreže na ušće u Bosnu, ali rezultata nema. U potragu se uključio i velik broj stanovnika naselja.

Obilna kiša u Bosni i Hercegovini prouzročila je poplave u sjevernom i središnjim dijelovima BiH, pojedina naselja na sjeveru zemlje prometno su odsječena, a građani prijavljuju probleme u opskrbi vodom i strujom.