Poplave, ilustracija (Foto: Getty images)
Poplave, ilustracija (Foto: Getty images) Foto: Getty Images

Potraga za šestogodišnjim dječakom koji je upao u nabujali potok u mjestu Begov Han kod Žepča u Bosni i Hercegovini obustavljena je te bi se trebala nastaviti sutra.


Dječak (6) bio je u blizini svoje kuće kada je nesretnim slučajem pao u potok čiji je vodostaj porastao od obilnih padalina.

Vezani članci Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić Prijetio smrću kardinalu Puljiću zbog mise za žrtve Bleiburga: "Sve balije, ustaše i četnike treba pobiti" Granični prijelaz s BiH Od 1. lipnja otvaraju se granice s BiH? "Poslovni ljudi iz inozemstva državnu granicu moći će prelaziti već od ovog tjedna"

U akciju potrage uključeni su vatrogasci, GSS Žepče, kao i mještani. Kako se neslužbeno doznaje, dijete je vozilo bicikl i izgubilo ravnotežu te palo u potok. Bicikl je pronađen. Nakon višesatne bezuspješne akcije potraga za dječakom je obustavljena te bi se trebala nastaviti sutra. 

Majka je skočila za dječakom u pokušaju da ga spasi, ali bezuspješno. Vozilom Hitne pomoći majka je prevezena u bolnicu, a specijalna jedinica MUP-a angažirana je na traganju za dječakom, javlja Klix.ba.

Postavljene su mreže na ušće u Bosnu, ali rezultata nema. U potragu se uključio i velik broj stanovnika naselja.

Obilna kiša u Bosni i Hercegovini prouzročila je poplave u sjevernom i središnjim dijelovima BiH, pojedina naselja na sjeveru zemlje prometno su odsječena, a građani prijavljuju probleme u opskrbi vodom i strujom.