Poplave, ilustracija (Foto: Getty images)
Poplave, ilustracija (Foto: Getty images) Foto: Getty Images

Potraga za šestogodišnjim dječakom koji je upao u nabujali potok u mjestu Begov Han kod Žepča u Bosni i Hercegovini obustavljena je te bi se trebala nastaviti sutra.


Dječak (6) bio je u blizini svoje kuće kada je nesretnim slučajem pao u potok čiji je vodostaj porastao od obilnih padalina.

Vezani članci 25 godina od Daytonskog sporazuma - 3 Prije četvrt stoljeća donio je mir, ali i danas izaziva podjele. Je li revizija rješenje? Talijanski liječnici i pacijenti Potresan oproštaj liječnika od kolege koji je preminuo od korone: "Poznajem sivo, koščato lice smrti, gledao sam je u oči"

U akciju potrage uključeni su vatrogasci, GSS Žepče, kao i mještani. Kako se neslužbeno doznaje, dijete je vozilo bicikl i izgubilo ravnotežu te palo u potok. Bicikl je pronađen. Nakon višesatne bezuspješne akcije potraga za dječakom je obustavljena te bi se trebala nastaviti sutra. 

Majka je skočila za dječakom u pokušaju da ga spasi, ali bezuspješno. Vozilom Hitne pomoći majka je prevezena u bolnicu, a specijalna jedinica MUP-a angažirana je na traganju za dječakom, javlja Klix.ba.

Postavljene su mreže na ušće u Bosnu, ali rezultata nema. U potragu se uključio i velik broj stanovnika naselja.

Obilna kiša u Bosni i Hercegovini prouzročila je poplave u sjevernom i središnjim dijelovima BiH, pojedina naselja na sjeveru zemlje prometno su odsječena, a građani prijavljuju probleme u opskrbi vodom i strujom.