Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Srbijanski šef diplomacije Ivica Dačić ne pokazuje namjeru zaustavljanja kad je riječ o diplomatskom prijeporu s Hrvatskom. U najnovijoj poruci koja stiže nakon komentara hrvatskog premijera Andreja Plenkovića da je Dačić poznat kao "neuspješan šlager pjevač", Dačić poručuje kako će preporučenim pismom Hrvatskoj poslati imena 20.000 djece koja su ubijena u Jasenovcu i logorima u Hrvatskoj za vrijeme Drugog svjetskog rata.


Ivica Dačić poručio je da bi hrvatski dužnosnici "trebali šutjeti bar zbog osjećaja počasti za žrtve", a ne tražiti neke nove istrage, pritom istaknuvši inicijativu hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, koja se založila za formiranje međunarodne komisije za utvrđivanje broja žrtava u Jasenovcu.

Vezani članci Održan sastanak ministara vanjskih poslova Srednjoeuropske inicijative (Ivo Cagalj/PIXSELL) Dačić: "Ne moramo se voljeti, ali moramo ići naprijed" Ivica Dačić (Foto: Pixell) Dačić o ulasku Srbije u EU: "Pa kako uđoše Hrvatska i Slovenija, kakve su to oni probleme riješili?"

Srbijanski šef diplomacije poručio je da će popis žrtava poslati u Zagreb preporučenom poštom.

"I ranije sam to planirao napraviti, ali kad god odlučim dostaviti popis određenom ministru, oni ga smijene. Tako je bilo i kad sam bivšem šefu hrvatske diplomacije Stieru htio poslati listu ubijene djece. Ali ovog puta stići će im preporučena pošta", zaključio je Dačić, a prenosi B92.