Srpski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić (Foto: AFP)
Srpski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić (Foto: AFP) Foto: Afp

Srpski minisar vanjskih poslova Ivica Dačić komentirao je izjavu premijera Plenkovića koji je govoreći o diplomatskom ratu sa Srbijom poručio kako "nisu svi isti"


'Ja nisam govorio o ratu, nego o diplomatskom ratu koji Hrvatska izaziva', rekao je za N1 televiziju ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić, reagirajući na izjavu premijera Hrvatske Andreja Plenkovića da nije dobro upotrebljavati takve riječi.

Vezani članci Andrej Plenković na sjednici Vlade Andrej Plenković daje izjavu nakon sastanka Znanstvenog savjeta Plenković otvorio dionicu Istarskog ipsilona Plenković otvorio dionicu Istarskog ipsilona, prije toga ga iznenadio gradonačelnik Buzeta: "Ovo nije uobičajeno..."

Poručio je Hrvatskoj - točno je da nismo jednaki.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković je, osvrćući se na izjavu ministra Ivice Dačića da će ukoliko Hrvatska želi diplomatski rat, to i dobiti, naveo da korištenje te riječi nije dobro, i da Srbija i Hrvatska nisu iste jer nitko u Zagrebu nije davao izjave kakve je davao ministar Aleksandar Vulin niti je itko oskrnavio srpsku zastavu u Saboru.

"Točno je da nismo jednaki, mi nismo bili na strani Hitlera, nismo vršili Holokaust nad Židovima i Hrvatima, nismo tjerali Hrvate da nose obilježja kao što su Srbi i Židovi morali nositi za vrijeme Drugog svjetskog rata, Židovi žute, a Srbi plave trake", rekao je Dačić .

Dačić je, osvrćući se dalje na to, rekao da nismo isti, jer Srbija ne negira zločine, nego ih kažnjava.

"Nismo isti, jer mislimo da je ovo što Hrvatska radi čista glupost, i da je bolje da se bavimo razvojem naših odnosa nego da vodimo diplomatski rat. I Plenković sve to zna, ali misli da mu to donosi političke poene. I to je žalosno", zaključio je šef srpske diplomacije koji se nalazi u Indiji.