Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcije iz Srbije

Dačić: Otišao jedan od posljednjih svjedoka naše povijesti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srpski premijer Ivica Dačić među prvim visokim dužnosnicima izrazio je sućut obitelji preminule Jovanke Broz.

Ivica Dačić je uputio telegram sa izrazima najdublje sućuti obitelji Jovanke Broz, ističući da 'njezinom smrću odlazi i jedan od posljednjih najpouzdanijih svjedoka povijesti naše nekadašnje države, koja je progonom platila tu činjenicu', prenosi Blic.

Pročitajte i ovo Kumrovec Veliki povratak na pomolu Tita iz Beograda vraćaju u rodni Kumrovec? "Podržavamo ideju, to bi nam donijelo milijun turista godišnje" Aleksandar Šapić neobična izjava Gradonačelnika Beograda: "Trebamo jednom za svagda završiti s Titom i vratiti ga u Kumrovec"

>> Preminula Jovanka Broz, nekadašnja prva dama Jugoslavije

'Na žalost, povijesna nepravda prema njoj počela se ispravljati tek pred kraj njezinog života. Vlada Republike Srbije smatra da Jovanka Broz treba biti pokopana pored svojeg supruga Josipoa Broza Tita i u tom smislu će donijeti odgovarajuće odluke', navedeno je u telegramu.

Srpski ministar Rasim Ljajić je izjavio za B92 da će tamošnja vlada sutra vjerovatno odlučiti da se Jovaka Broz pokopa u Kući cvijeća, što je bila i njezina želja. Ljajić je rekao da bi time barem djelomično bila ispravljena nepravda prema udovici doživotnog predsednika bivše SFRJ.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene