Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon pogreba Jovanke Broz iz njezine spomen sobe u Kući cvijeća nestalo je njezinih pet odlikovanja - dva ratna i tri mirnodopska.


Iz spomen sobe Jovanke Broz u Kući cvijeća u Beogradu netko je nakon sprovoda nedavno preminule udovice bivšeg predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita ukrao njezino ordenje.

>> Fatalna Jovanka: Sovjetski vođa opijen rakijom htio poljubiti Titovu ženu

Vezani članci Ivan Uravić - 2 Sve je više krađa na plažama: Upitali smo stručnjaka što je najčešće meta kradljivaca i što učiniti ako ste pokradeni na plaži Jovanka Broz (Foto: AFP) Godišnjica smrti Jovanke Broz: Od žene koja je trpjela ljubavnice do zaboravljene prve dame koja je umrla sama

Informaciju je za B92 neslužbeno potvrdila srbijanska policija, a zasad je poznato da je ukradeno pet odlikovanja - dva ratna i tri mirnodopska, uključujući i Medalju borca, Partizansku spomenicu i ordenje za hrabrost.

U trenutku sahrane ordenje je bilo postavljeno na plišanom jastuku ispred odra, dok je nakon pogreba prebačeno u stol u Jovankinoj spomen sobi. Otamo je kasnije, u razdoblju od 26. do 29. listopada, nestalo. Istraga je u tijeku.

Jovanka Broz sahranjena je u subotu u Kući cvijeća uz državne i vojne počasti. Umrla je nakon što je neko vrijeme u teškom stanju provela u beogradskoj bolnici.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook