Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Bruxellesu je postavljen veliki cvjetni tepih. Više volontera pridružilo se izradi dekoracije na glavnom trgu u srednjovjekovnoj gradskoj jezgri. Za izradu im je trebalo čak 700 tisuća cvjetova.


Više od četiri sata rada trebalo je ovim ljudima da slože najveći cvjetni tepih na svijetu. U izradi su sudjelovali najpoznatiji belgijski cvjećari i uzgajivači cvijeća, ali i brojni volonteri.

Vezani članci Andrej Plenković na summitu Prijatelja kohezije - 4 Plenković: Učinit ću sve da RH dobije odgovarajuća kohezijska sredstva Ursula von der Leyen U Europskom parlamentu izglasan sporazum o brexitu, Farage poručio: "To je to. Kraj puta. Završava jedan eksperiment"

>> Zagreb: Zalijevala cvijeće, iz tegle joj izmigoljila boa!

'Cvjetni tepih ove je godine u afričkom stilu. Zato imamo puno trave i zelenih tonova, ali i šarenila koje simbolizira afričke narode', rekao je Johan Aelterman, organizator.

Na trgu se moglo vidjeti jako puno truda i rada. Trebalo je posložiti 700 tisuća begonija, kako bi konačan rezultat podsjećao na najtopliji kontinent.

'Moglo bi se reći da me podsjeća na Afriku. Ova raskoš boja svjetluca baš kao Afrika. Sretna sam što je tema Afrika', rekla je Wiwine Mayaye, jedna od posjetiteljica.

Begonije će ostati svježe nekoliko dana, jer je svaka uzgojena u zasebnoj posudici, a ima i dovoljnu količinu vode da turisti uživaju sve do vikenda.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.