Jedan 82-godišnji muškarac u Južnoj Koreji imao je srčani udar nakon što se počeo gušiti komadom "žive hobotnice" ili san-nakji, lokalne delicije koja se sastoji od svježe odsječenih i još uvijek migoljivih pipaka.
Vlasti vatrogasne postaje u Gwangjuu, gradu u blizini južnog vrha zemlje, primile su izvješće u ponedjeljak ujutro da je komad san-nakjia zapeo u grlu čovjeka.
Kad su hitne službe stigle na lice mjesta, čovjek je imao srčani zastoj, a oni su izvršili oživljavanje, rekao je dužnosnik. No bilo je neuspješno.
San-nakji se odnosi na malu hobotnicu koja se nareže i poslužuje sirova, a često se jede u obalnim područjima Južne Koreje ili na lokalnim tržnicama.
Pročitajte i ovo
Iz minute u minutu
Netanyahu: "Izrael priprema kopnenu invaziju na Gazu. Neću reći kad, kako ili koliko. Već smo ubili tisuće terorista, ovo je samo početak"
Riječ o jednom od najopasnijih jela na svijetu. Nakji je vrsta male hobotnice koja se služi u korejskim restoranima i ribarnicama. Pipci hobotnice uklanjaju se dok je još uvijek živa, tako da se njezini mali udovi još uvijek kreću na vašem tanjuru kao hrpa crva, piše CNN.
Pročitajte i ovo
U sjeni drugog sukoba
Dok su oči svijeta okrenute prema Bliskom istoku, u Ukrajini se dogodilo nešto što će snažno utjecati na ishod rata
Pročitajte i ovo
Napustio ih je
Vojnici kipte od bijesa: "Gdje je vaš sin, premijeru? Uživa u Miami Beachu dok sam ja na prvoj crti"
Opasni dio dolazi kada osoba pokuša progutati jedan pipak jer se on može zalijepiti za obraze ili grlo, pri čemu je opasnost od gušenja poprilično velika. Svake godine san-nakji ubije oko šest ljudi u Koreji.