Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napustio ih je

Vojnici kipte od bijesa: "Gdje je vaš sin, premijeru? Uživa u Miami Beachu dok sam ja na prvoj crti"

Yair Netanyahu
Yair Netanyahu Guliver Image
Aktualno Galerija Yair Netanyahu Yair Netanyahu Foto: Instagram/Yair Netanyahu Yair Netanyahu Yair Netanyahu Foto: Guliver Image Yair Netanyahu Yair Netanyahu Foto: instagram/Yair Netanyahu +0 Yair Netanyahu Galerija 1/4 >>
Izraelski vojnici ljutiti su na sina Benjamina Netanyahua Yaira (32) jer ih je "napustio", ne želi se vratiti iz Miamija dok je istovremeno 360.000 rezervista pozvano u borbu protiv Hamasa.

Dok stravične slike rata između Izraela i Palestine obilaze svijet, a situacija na ratištu postaje sve krvavija, Židovi pozivaju rezerviste da stanu u obranu svoje domovine. Dosad je u zemlju stiglo oko 360.000 rezervista. Usred masovne mobilizacije neki vojnici postavili su pitanje gdje je sin premijera Benjamina Netanyahua.

Pročitajte i ovo Benjamin Netanyahu Iz minute u minutu Netanyahu: "Izrael priprema kopnenu invaziju na Gazu. Neću reći kad, kako ili koliko. Već smo ubili tisuće terorista, ovo je samo početak"

Sin izraelskog premijera Yair Netanyahu (32), naime, ostao je u Miamiju. Na Floridi se nalazi barem od travnja, a u međuvremenu mnogi rezervisti napuštaju sve kako bi se vratili u Izrael i borili protiv Hamasa.

"Yair uživa u svom životu u Miami Beachu dok sam ja na prvoj crti", rekao je za The Times jedan vojnik koji služi na sjevernoj bojišnici Izraela.

Pročitajte i ovo Svakodnevno stradavanje djece u Gazi Stravični podaci Svakih 15 minuta Izrael ubije jedno dijete: "Gaza će postati mjesto gdje nijedno ljudsko biće neće postojati"

"Mi smo ti koji napuštamo svoj posao, svoje obitelji i djecu kako bismo zaštitili svoje obitelji kod kuće i zemlju, a ne ljudi koji su odgovorni za ovu situaciju. Naša braća, naši očevi, sinovi, svi idu na bojišnicu, ali Yair još uvijek nije ovdje. To ne pomaže u izgradnji povjerenja u vodstvo zemlje", istaknuo je.

Yair Netanyahu Yair Netanyahu (Foto: Instagram/Yair Netanyahu)

"Vratio sam se iz države u kojoj imam posao, život, svoju obitelj. Nema šanse da ostanem tamo i napustim svoju zemlju, svoj narod, u ovom kritičnom trenutku. Gdje je premijerov sin? Zašto nije u Izraelu?" pita se drugi vojnik, raspoređen na granicu s Gazom, a prenosi Daily Mail.

Pročitajte i ovo Screenshot/Twitter Zarobili je Hamasovci Oslobođena Izraelka podijelila mučne detalje zarobljeništva: "Prošla sam kroz pakao"

"Ovo je trenutak koji najviše ujedinjuje nas kao Izraelce u našoj novijoj povijesti i svatko od nas trebao bi biti ovdje upravo sada, uključujući i premijerova sina", dodao je.

Yair, koji je pohađao srednju školu za kazalište, odslužio je obveznu vojnu službu i radio u jedinici glasnogovornika IDF-a, a ne kao vojnik.

Yair Netanyahu Yair Netanyahu (Foto: instagram/Yair Netanyahu)

Vojni rok obvezan je za većinu Izraelaca kada napune 18 godina. Muškarci moraju služiti 32 mjeseca, a žene 24.

Pročitajte i ovo Grad Sderot Iz minute u minutu FOTO/VIDEO Izrael objavio snimke masakra pronađene u kamerama Hamasovih boraca, oslobođene dvije otete žene

Nakon toga većina njih može biti pozvana u pričuvnu postrojbu do 40. godine života, pa čak i više, u slučaju izvanrednog stanja, a bore se uz redovite postrojbe u vrijeme rata.

Rezervisti se također koriste u neborbenim ulogama, što znači da ga Yairov nedostatak iskustva na prvoj liniji ne bi automatski izuzeo.

Izraelci u inozemstvu koriste grupe na WhatsAppu kako bi organizirali svoj povratak, razmjenjujući informacije o tome gdje pronaći dostupne letove, rekao je Yedidya Shalman (26), koji je bio na Tajlandu na svom medenom mjesecu kada je nasilje eksplodiralo.

Pročitajte i ovo Palestinci oplakuju stradale Objavljeno potresno svjedočanstvo Palestinka u raketiranju izgubila 13 članova obitelji: "To je bila noćna mora. Izdali su nas i bombardirali"

"Mi smo postavili grupe na WhatsAppu gotovo posvuda u svijetu, pozvali smo ljude da im se pridruže i polako smo radili na tome da što više rezervista vratimo u Izrael", rekao je Reutersu objašnjavajući da on i njegova supruga nisu oklijevali prekinuti svoj odmor.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene