Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obustavljen rad

Zatvorena nuklearka u Češkoj: Procurilo u rashladnom sustavu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nuklearna elektrana Dukovany na jugu Češke u srijedu je obustavila rad dva reaktora nakon što je jedna cijev u rashladnom sustavu počela puštati tekućinu, prenosi RT.

'Ova situacija ne utječe na sigurnost', rekla je Dana Drabova, šefica SUJB-a, državnog tijela za nuklearnu sigurnost.

Pročitajte i ovo Snimke iz nuklearne elektrane u Fukushimi - 3 Japan FOTO Trinaest godina nakon potresa objavljene slike iz unutrašnjosti nuklearne elektrane Slika nije dostupna "Ledeni Černobil" Rusija se pohvalila plutajućom nuklearkom, jedinom na svijetu: "Nadamo se da će ovo riješiti ekološke probleme"

Češka tvrtka CEZ, koja vodi elektranu, izvijestila je kako je zatvaranje bilo nužno jer će popravak najvjerojatnije trajati više od tri dana. Zaustavljeni su reaktori 3 i 4, dok će 1 i 2 nastaviti raditi punim kapacitetom.

'Zajedničko skladište kod Krškog racionalnije je rješenje za nuklearni otpad'

Glasnogovornica CEZ-a Barbara Pulpanova rekla je kako potrošači neće osjetiti utjecaj zatvaranja jer je energetsko tržište sposobno pokriti manjak.

RT navodi kako je ovo curenje prvi ozbiljni kvar u gotovo 30-godišnjoj povijesti elektrane Dukovany, koju su od 1985. do 1987. godine zajednički izgradili tadašnji ČSSR i SSSR. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene