Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Na televiziji prikazan živahni Fidel Castro

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Fidel Castro doimao se prilično žustar u nedjeljnom pojavljivanju na kubanskoj televiziji, prvome u četiri mjeseca, zbog čega sve uvjerljivijima izgledaju i medijske tvrdnje da je zdravstvena kriza prošla.

Castro se u subotu popodne sastao sa šefom vijetnamske komunističke partije Nongom Ducom Manhom i živahno s njime razgovarao odjevenu trenirku.

Pročitajte i ovo Truong My Lan Najavila žalbu Sud u Vijetnamu na smrt osudio građevinsku tajkunicu: Prijevarom došla do milijarda dolara Slika nije dostupna U korist brata Fidel Castro se odrekao i posljednje službene dužnosti

Osamdesetogodišnji se Castro nije se pojavio u javnosti zadnjih deset mjeseci otkad je uoči hitne operacije predao vlast mlađem bratu i ministru obrane Raulu. 

Otkako je 1959. revolucijom došao na vlast, Fidel Castro nikom je dotad nije prepustio.

Krajem siječnja objavljene dusu snimke s posjeta ljevičarskog predsjednika Venezuele Huga Chaveza, a na ovim najnovijima kubanski se predsjednik doima zdravije.

Manha je na kraju dvosatna sastanka toplo zagrlio.

"Vijetnam je zemlja koju nikad nećemo zaboraviti", rekao je Castro koji je posjetio Hanoi 1973. usred rata koji su Sjedinjene Države ondje vodile.

Manh je rekao da je Castro dugo govorio o kubanskoj "energetskoj revoluciji" kojom štedi električnu energiju, a raspravljali su i o stanju u Latinskoj Americi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene