Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bush znao da se planiraju napadi na Britaniju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik George Bush bio je informiran o istrazi o mogućem terorističkom napadu na zrakoplove najmanje dva tjedna prije nego što su britanske vlasti u četvrtak objavile da su uhitile 21 osobu.

"Predsjednik je prije nekoliko dana bio u potpunosti obaviješten o protuterorističkoj i obavještajnoj operaciji", rekao je glasnogovornik Bijele kuće Tony Snow.

Pročitajte i ovo Joe Biden nakon smrti vojnika Više od 30 ljudi poginulo u osvetničkim napadima SAD-a, čekaju se idući koraci: "Ovo je početak našeg odgovora" Američki borbeni zrakoplov oglasio se Biden Amerikanci počeli osvetničke napade na militante u Iraku i Siriji, pristižu prve vijesti o poginulima i ranjenima

"Predsjednik, (britanski) premijer (Tony Blair) i njihovi vodeći
obavještajci, snage reda i sigurnosne službe bile su u stalnom i tijesnom kontaktu. Kao što vjerojatno i mislite, on je zadnjih dana razgovarao s premijerom Blairom o tome", rekao je.

Dvojica čelnika telefonski su razgovarala o istrazi i o načinu kako poremetiti taj plan i 28. srpnja kad je Blair posjetio Washington.

Snow taj teroristički plan opisuje kao "izravnu prijetnju Sjedinjenim Državama". SAD je nakon britanske objave uhićenja službeno podignuo razinu opasnosti od terorizma na narančastu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene