Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Urušila se višekatnica

VIDEO/FOTO Buknuo veliki požar u zračnoj luci kod Londona: Vatra progutala zgradu, obustavljeni su svi letovi

Izgorjelo parkiralište Zračne luke Luton - 2
Izgorjelo parkiralište Zračne luke Luton - 2 Afp
Aktualno Galerija Izgorjelo parkiralište Zračne luke Luton - 1 Izgorjelo parkiralište Zračne luke Luton - 1 Foto: Afp Izgorjelo parkiralište Zračne luke Luton - 2 Izgorjelo parkiralište Zračne luke Luton - 2 Foto: Afp Izgorjelo parkiralište Zračne luke Luton - 3 Izgorjelo parkiralište Zračne luke Luton - 3 Foto: Afp Izgorjelo parkiralište Zračne luke Luton - 4 Izgorjelo parkiralište Zračne luke Luton - 4 Foto: Afp +1 Izgorjelo parkiralište Zračne luke Luton - 5 Galerija 1/6 >>
Veliki požar zahvatio je parkiralište terminala u zračnoj luci kod Londona.

Svi letovi u zračnoj luci Luton kod Londona obustavljeni su do poslijepodneva nakon što je veliki požar zahvatio parkiralište terminala u utorak navečer.

Letovi su zaustavljeni pošto je požar na višekatnici prouzročio znatno urušavanje strukture.

Do 1200 vozila moglo je biti na parkiralištu i kasnije oštećeno, rekli su vatrogasci, koji su stigli s 15 vozila.

Četiri vatrogasca i zaposlenik zračne luke prebačeni su u bolnicu, piše BBC. Patili su od posljedica udisanja dima, a još jednom pacijentu pomoć je pružena na mjestu događaja.

Zračna luka priopćila je da joj je prioritet podrška hitnim službama i sigurnost putnika i osoblja, zbog čega su letovi obustavljeni. 

Snimka prikazuje ogroman plamen i dim koji suklja s najviše razine parkirališta nakon izbijanja požara malo prije 21 sat u utorak navečer.

Pročitajte i ovo Ilustracija Važna prilika Županije, gradovi i općine dijele stipendije: Pogledajte koliko iznose i tko će imati prednost

Policija Bedfordshirea zamolila je ljude da ne putuju u to područje. Stotine ljudi blokirane su u Lutonu jer se nemaju kako vratiti kući, a mnogi kažu da su im automobili na parkiralištu. Svi su hoteli potpuno popunjeni i mnogi su putnici rekli da se osjećaju kao da su ih zrakoplovne tvrtke jednostavno ostavile.

Pročitajte i ovo Stjenice Dosadni insekti Europski grad na udaru buba koje sišu krv: "Poduzimamo mjere kako se ne bi dogodio Pariz"

Zračna luka London Luton peta je najveća zračna luka u Ujedinjenom Kraljevstvu nakon Heathrowa, Gatwicka, Manchestera i Stansteda, a prevezla je više od 13 milijuna putnika u 2022. godini.

Služba hitne pomoći rekla je da je kritični incident zaustavljen, ali da će ostati na mjestu događaja kako bi pružila podršku kolegama vatrogascima i spasiocima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene