Prosvjed u Beogradu, ilustracija (Foto: Pixsell, Srdjan Ilic)
Prosvjed u Beogradu, ilustracija (Foto: Pixsell, Srdjan Ilic)

Demokratska stranka Srbije priopćila je da je Dalibor Stanojević, vijećnik DS-a i jedan od organizatora prosvjeda "1 od 5 milijuna" u Knjaževcu "brutalno pretučen tijekom proslave dana Općine".


Njega su, kako kažu, pretukli predsjednik Općine Milan Đokić i dvojica suradnika ispred nekoliko svjedoka.

Vezani članci Srpska policija/Ilustracija (Foto: AFP) Tragedija u središtu Beograda: U tučnjavi ubijen afganistanski imigrant star oko 20 godina Pedofilija, ilustracija (Foto: Getty) Udomio djevojčicu pa ju godinama seksualno zlostavljao: "Tjerao me da ga dodirujem, za nagradu mi poklonio igračku"

Stanojević je za N1 izjavio da ne zna zašto je do toga došlo te da je nakon svađe s jednim članom Općinskog vijeća, predsjednik općine prišao i udario ga, nakon čega je Stanojević, kako tvrdi, izgubio svijest.

"Napadnut sam od strane predsjednika općine Knjaževac Milana Đokića Krake i nekog nepoznatog. Netko me od njih udario i ja sam pao i izgubio svijest, a onda su me još par puta udarili. Po podljevima na tijelu i leđima, više je udaraca bilo", objasnio je Stanojević.

Dodao je i da je napadu prethodila svađa koju je imao s jednim vijećnikom. "Onda su oni prišli i dogodilo se to što se dogodilo", kazao je Stanojević. Slučaj će, najavio je, prijaviti policiji.

"Demokratska stranka s najdubljim gnušanjem osuđuje fizičko i verbalno nasilje koje se provodi nad građanima, bezrazložno i nekažnjivo. Zahtijevamo hitnu istragu i procesuiranje svih osoba koje šakama, silom i primitivizmom žele nametnuti pravila i ponašanje koja odudaraju od civilizacijskih, ljudskih i demokratskih normi", navodi se u priopćenju Demokratske stranke.

I Savez za Srbiju (SzS) je zatražio od nadležnih hitnu reakciju povodom premlaćivanja Dalibora Stanojevića u Knjaževcu i naveo da vlast nastavlja s nasiljem nad neistomišljenicima.