Prosvjed u Beogradu, ilustracija (Foto: Pixsell, Srdjan Ilic)
Prosvjed u Beogradu, ilustracija (Foto: Pixsell, Srdjan Ilic)

Demokratska stranka Srbije priopćila je da je Dalibor Stanojević, vijećnik DS-a i jedan od organizatora prosvjeda "1 od 5 milijuna" u Knjaževcu "brutalno pretučen tijekom proslave dana Općine".


Njega su, kako kažu, pretukli predsjednik Općine Milan Đokić i dvojica suradnika ispred nekoliko svjedoka.

Vezani članci Burning man kolo (Foto: Screenshot) Balkanci opleli kolo nasred pustinje na jednom od najpoznatijih svjetskih festivala Alkotestom se mjeri trijeznost vozača u prometu, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Muškarac u Srbiji vozio "mrtav pijan" pa se pravio mrtav kad je vidio policiju. Zaboravio je na jedan detalj

Stanojević je za N1 izjavio da ne zna zašto je do toga došlo te da je nakon svađe s jednim članom Općinskog vijeća, predsjednik općine prišao i udario ga, nakon čega je Stanojević, kako tvrdi, izgubio svijest.

"Napadnut sam od strane predsjednika općine Knjaževac Milana Đokića Krake i nekog nepoznatog. Netko me od njih udario i ja sam pao i izgubio svijest, a onda su me još par puta udarili. Po podljevima na tijelu i leđima, više je udaraca bilo", objasnio je Stanojević.

Dodao je i da je napadu prethodila svađa koju je imao s jednim vijećnikom. "Onda su oni prišli i dogodilo se to što se dogodilo", kazao je Stanojević. Slučaj će, najavio je, prijaviti policiji.

"Demokratska stranka s najdubljim gnušanjem osuđuje fizičko i verbalno nasilje koje se provodi nad građanima, bezrazložno i nekažnjivo. Zahtijevamo hitnu istragu i procesuiranje svih osoba koje šakama, silom i primitivizmom žele nametnuti pravila i ponašanje koja odudaraju od civilizacijskih, ljudskih i demokratskih normi", navodi se u priopćenju Demokratske stranke.

I Savez za Srbiju (SzS) je zatražio od nadležnih hitnu reakciju povodom premlaćivanja Dalibora Stanojevića u Knjaževcu i naveo da vlast nastavlja s nasiljem nad neistomišljenicima.