Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sjena rata

"Pripremite se za borbu na europskom tlu": Strašno upozorenje britanskog generala

Britanska vojska
Britanska vojska Foto: Afp
Britanski general Patrick Sanders u motivacijskom govoru britanskim snagama rekao da se pripreme za novi kopneni rat na području Europe. "Moja je dužnost učiniti našu vojsku smrtonosnom i učinkovitijom koliko god može", rekao je Sanders.

"Pripremite se za borbu i pobjedu nad Rusijom u novom europskom kopnenom ratu", upozorio je najviši britanski general, novi zapovjednik britanske vojske.

Pročitajte i ovo Ilustracija 116. dan rata Zelenski objavio: "Očito je da ovog tjedna od Rusije treba očekivati ​​intenziviranje neprijateljskih aktivnosti"

Pročitajte i ovo Ivica Mandić - 4 Rat u Ukrajini Vojni analitičar o ruskom popisu plaćenika na kojem su i Hrvati: "To je namjerno plasiran fake news. Ova igra s mrtvim ljudima je udarac ispod pojasa"

General Sir Patrick Sanders, koji je ovog tjedna preuzeo cjelokupno zapovjedništvo britanske vojske, poručio je svojim postrojbama da se pripreme za borbu. "Mi smo generacija koja mora pripremiti vojsku da se još jednom bori u Europi", rekao je, jer ruska invazija na Ukrajinu urušava globalnu stabilnost.

Britanska vojska General Sir Patrick Sanders Foto: Afp

"Ja sam prvi načelnik Glavnog stožera od 1941. koji je preuzeo zapovjedništvo nad vojskom u sjeni kopnenog rata u Europi koji uključuje veliku kontinentalnu silu. Trajna prijetnja iz Rusije pokazuje da smo ušli u novu eru nesigurnosti", rekao je Sanders u snažnoj poruci britanskim vojnicima.

"Moja je dužnost učiniti našu vojsku smrtonosnom i učinkovitijom koliko god može. Vrijeme je sada i naša je prilika da iskoristimo" jasan je Sanders.

Ova poruka dolazi u trenutku kada Putin prijeti zemljama NATO-a, a ovog je tjedna ismijao bivše sovjetske države u Europi izjavivši: "One su dio teritorija povijesne Rusije".

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene