Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne može se sakriti

Htio je biti prvi, a ostao je sam: Britanci analizirali uspješnost Trumpove europske turneje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Govor tijela na turneji po Europi i Bliskom istoku otkrio je mnoge detalje o predsjedniku SAD-a Donaldu Trumpu koji su verbalno ostali neizrečeni.

Unatoč snažnim riječima koje je Trump izgovarao tijekom govora na summitu NATO-a, njegov govor tijela otkriva da se je zapravo drugačiju sliku o američkom predsjedniku.

Pročitajte i ovo Joe Biden Predsjednikov govor Joe Biden: "Od dva kandidata za predsjednika, jedan je prestar i mentalno nesposoban" Donald Trump i Jared Kushner Velika ulaganja Zet Donalda Trumpa planira graditi luksuzne nekretnine u susjedstvu

S obzirom na to da je Trump medije uskratio za press konferencije, mediji su se snašli na drugi način i zamolili stručnjake da ocijene njegovo držanje tijekom sastanka sa zapadnim saveznicima, piše Independent.

''Tijekom summita izgledao je kao da mu je neudobno, izgledao je izolirano. Drugi su sudionici izgledali iznenađeno ili distancirano'', smatra Julian Zelizer, povjesničar s Princetona. Govor tijela drugih sudionika, ističe, govori o tome kako se suočavaju s neortodoksnim predsjednikom koji je pokazao malo zanimanja za ulogu SAD-a u međunarodnim odnosima.

Nakon što je svečanost NATO-a završila, drugi su se lideri družili i razgovarali, a Trump je koračao sam. Prizor se ponovio tijekom summita G-7 u petak. Nakon ''obiteljske fotografije'' drugi lideri hodali su i družili se, a Trump je bio sam.

Bahato odgurivane crnogorskog premijera Duška Markovića u crnogorskim medijima komentirali su riječima ''čini se da Trump nije htio da netko zasjeni njegovo prisustvo na summitu''. Rukovanje s Emmanuelom Macronom koje je trajalo neobično dugo, upućuje na pokazivanje tko je veći muškarac. Na snimci se može vidjeti da Trump pokušavao izvući ruku, dok ga je Macron čvrsto držao. ''Njihov govor tijela pokazuje da se prezentiraju kao jednaki. Oboje su alfe'', rekla je stručnjakinja za govor tijela Lillian Glass.

Govor tijela nije prošao nezapaženo ni prilikom Melanijinog odbijanja da primi Trumpu za ruku iako je on više puta tijekom turneje po Europi i Bliskom istoku, posegnuo za njom. ''Što se događa s njihovom vezom'', pitali su mnogi nakon što su primijetili ne samo da Melanija nije htjela supruga primiti za ruku, nego ga je i diskretno udarila po ruci kada ju je pokušao dodirnuti.

U priloženim videima i sami pogledajte kako se Trump neverbalno odnosi prema ljudima koji su mu u blizini.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene