Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši predsjednik tajlandske vlade Taksin Šinavatra izjavio je u ponedjeljak u Podgorici da je stalno u vezi s pobunjenicima u svojoj zemlji.


S obzirom na to da ima crnogorsko državljanstvo i putovnicu, Šinavatru je nedavno crnogorsko ministarstvo vanjskih poslova upozorilo da po zakonu ne bi smio poticati nemire u Tajlandu i da se kao crnogorski građanin ne bi smio 'miješati u unutarnje stvari druge zemlje'. Na takvo upozorenje bivši je tajlandski premijer odgovorio kako on samo nastoji da u svojoj zemlji 'potiče demokraciju'.

Vezani članci Slon traži hranu u kuhinji Slon srušio kuhinjski zid i napravio si "drive-through" prozor na obiteljskoj kući: "Opet je došao kuhati" Majmuni na cesti Majmune na cesti viđate svaki dan, ali ovakav prizor svejedno je prava rijetkost

Šinavatra je već nekoliko dana u, kako je rekao, radnom posjetu Crnoj Gori i boravi u reprezentativnoj vili u blizini Svetog Stefana u Budvi. To je njegov drugi boravak u Crnoj Gori u posljednjih mjesec dana. Svrgnuti predsjednik tajlandske vlade i 'najbogatiji Crnogorac' najavio je mogućnost kupnje Svetog Nikole, otoka u blizini Budve, te ulaganje u jednu banku koja je u vlasništvu grčkog brodovlasnika Viktora Restisa.

Mediji u Podgorici Šinavatru dovode u vezu s grčkom tvrtkom Restis', koja obnavlja grad-hotel Sveti Stefan. (Hina)