Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iznimno velika brojka

U BiH više od dva milijuna neriješenih sudskih predmeta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sudovi u Bosni i Hercegovini već godinama su zatrpani velikim brojem neriješenih predmeta, a prema posljednjim dostupnim pokazateljima njihov broj premašio je dva milijuna.

Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće Bosne i Hercegovine ili VSTV, neovisno tijelo koje nadzire rad sudova i tužiteljstava te imenuje i razrješuje nositelje pravosudnih funkcija, u ponedjeljak je objavilo godišnje izvješće u kojemu se navodi kako su krajem 2012. na rješavanje pred različitim sudovima čekala točno dva milijuna, 112 tisuća i 622 sudska spora.

U izvješću se priznaje kako je riječ o iznimno velikoj brojci za zemlju veličine BiH koja ima manje od četiri milijuna stanovnika.

Pročitajte i ovo Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu" Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće

>> Washington: Sud zabranio da dijete nazovu Mesija

Iz VSTV-a ipak ističu kako je kod nerješenih predmeta najveći udio onih koji se odnose na dugovanja po osnovi neizmirenih komunalnih obveza.

Takvih je više od milijun i 600 tisuća, a ostatak od oko 448 tisuća čine sporovi ozbiljnije naravi.

Neplaćanje komunalnih usluga, posebice onih s kojih je korisnike nemoguće 'isključiti', godinama je uobičajena pojava u BiH gdje uz one koji namjerno izbjegavaju plaćati račune ima i sve više siromašnih koji to jednostavno ne mogu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene