Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predizborna utrka u SAD-u

Bernie Sanders pobjedio Hillary Clinton u Wyomingu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bernie Sanders pobijedio je Hillary Clinton na predizborima u američkoj saveznoj državi Wyoming u utrci za kandidata demokrata za predsjedničke izbore 8. studenoga.

Nakon prebrojanih gotovo 90 posto glasova, Bernie Sanders je osvojio 56 posto, a Hillary Clinton 44 posto, navodi dpa. U Wyomingu su se borili za glasove 14 delegata, a raspoređeni su proporcionalno rezultatima kandidata.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hillary ima ideju ŠTO BI BILL CLINTON RADIO U BIJELOJ KUĆI? "Bilo bi dobro da se malo zagrije..." Slika nije dostupna Neobična anketa Svaki četvrti mladi Amerikanac između Trumpa i Clinton izabrao udar meteora

Ranije procjene pokazale su da će, iako Sanders pobjeđuje, i on i Clinton najvjerojatnije osvojiti podršku svaki po sedam delegata u tijesnoj utrci.

Sanders je tako nastavio niz nedavnih pobjeda uoči najvažnijih predizbora što se tiče delegata - onih u New Yorku 19. travnja.

Senator iz Vermonta pobjedio je na osam od zadnjih devet demokratskih predizbora, no Clinton i dalje vodi u utrci za demokratsku nominaciju.

Prije Wyominga, Clinton je imala više od polovice od 2383 delegata, dok je Sanders zaostajao za njom za 250 delegata.

Njezino vodstvo još je i uvjerljivije kad se tome pridodaju i glasovi "superdelegata" koji će glasovati na konvenciji u srpnju, a već su dali potporu bivšoj državnoj tajnici.

Clinton i Sanders proveli su subotu u kampanji u New Yorku gdje će se boriti za glasove 291 delegata.

Sanders je u razgovoru s novinarima nakon kampanje u Queensu, tijekom koje je saznao za pobjedu u Wyomingu, izrazio uvjerenje da može osvojiti nominaciju za predsjedničkog kandidata. "Približavamo se vrlo brzo", rekao je.

Bivša državna tajnica Clinton imala je kampanju u Brooklynu. Kao senatorica predstavljala je New York te ga smatra svojom izbornom bazom. Nedavne ankete pokazale su da tamo vodi više od deset posto prednosti nad Sandersom. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene