Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bernie Sanders pobijedio je Hillary Clinton na predizborima u američkoj saveznoj državi Wyoming u utrci za kandidata demokrata za predsjedničke izbore 8. studenoga.


Nakon prebrojanih gotovo 90 posto glasova, Bernie Sanders je osvojio 56 posto, a Hillary Clinton 44 posto, navodi dpa. U Wyomingu su se borili za glasove 14 delegata, a raspoređeni su proporcionalno rezultatima kandidata.

Vezani članci Slika nije dostupna ŠTO BI BILL CLINTON RADIO U BIJELOJ KUĆI? "Bilo bi dobro da se malo zagrije..." Slika nije dostupna Svaki četvrti mladi Amerikanac između Trumpa i Clinton izabrao udar meteora

Ranije procjene pokazale su da će, iako Sanders pobjeđuje, i on i Clinton najvjerojatnije osvojiti podršku svaki po sedam delegata u tijesnoj utrci.

Sanders je tako nastavio niz nedavnih pobjeda uoči najvažnijih predizbora što se tiče delegata - onih u New Yorku 19. travnja.

Senator iz Vermonta pobjedio je na osam od zadnjih devet demokratskih predizbora, no Clinton i dalje vodi u utrci za demokratsku nominaciju.

Prije Wyominga, Clinton je imala više od polovice od 2383 delegata, dok je Sanders zaostajao za njom za 250 delegata.

Njezino vodstvo još je i uvjerljivije kad se tome pridodaju i glasovi "superdelegata" koji će glasovati na konvenciji u srpnju, a već su dali potporu bivšoj državnoj tajnici.

Clinton i Sanders proveli su subotu u kampanji u New Yorku gdje će se boriti za glasove 291 delegata.

Sanders je u razgovoru s novinarima nakon kampanje u Queensu, tijekom koje je saznao za pobjedu u Wyomingu, izrazio uvjerenje da može osvojiti nominaciju za predsjedničkog kandidata. "Približavamo se vrlo brzo", rekao je.

Bivša državna tajnica Clinton imala je kampanju u Brooklynu. Kao senatorica predstavljala je New York te ga smatra svojom izbornom bazom. Nedavne ankete pokazale su da tamo vodi više od deset posto prednosti nad Sandersom. (Hina)