Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Talijanski predsjednik Silvio Berlusconi spomenuo je, na početku konferencije za novinare s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom, razuzdane zabave koje su se navodno priređivale u njegovoj vili, nazvavši ih 'bunga bunga'.


Pokazujući prstom na reprodukciju platna iz 19. stoljeća Andrea Appianija koja je visila na zidu iza njih, a koja prikazuje boga Apolona kako svira na liri okružen s devet muza, Berlusconi je rekao: 'To je bunga bunga iz 1881.'

'Vrlo je važno biti ironičan na vlastiti račun', dodao je 74-godišnji šef talijanske vlade protiv kojeg se vodi sudski postupak zbog korištenja seksualnih usluga od maloljetne djevojke i zloupotrebe službenog položaja pokušajem prikrivanja kaznenog djela. Marokanska maloljetnica pod nadimkom Ruby istražiteljima je navodno rekla da je premijer erotske tulume nazivao 'bunga bunga'.

Tijekom konferencije za novinare, izraelski premijer Netanyahu nije mogao sakriti oduševljenje talijanskim umjetničkim blagom, opisujući golemu radost koju je osjetio kad se zaustavio na trgu Navone gdje se nalazi slavna fontana Giana Lorenza Berninija iz 17. stoljeća. (Hina)

Vezani članci Raketiranje Gaze VIDEO Novo raketiranje Gaze, izraelska vojska gađala položaje Hamasa: "Treba povećati pripravnost vojske za nastavak sukoba" Goran Grlić Radman Hrvatska će u siječnju proglasiti isključivi gospodarski pojas: ''Sve tri zemlje ostaju predane unapređenju suradnje u istinskom europskom duhu''