Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sud u Beogradu odgodio je početak suđenja mladom košarkašu Miladinu Kovačeviću.


Optužen za nanošenje teških ozljeda američkom studentu, Kovačeviću prijeti osam godina zatvora. Na optuženičkoj klupi su i dvojica bivših srbijanskih diplomata. Oni su Kovačeviću pomogli da pobjegne iz SAD-a i vrati se u Srbiju.

Vezani članci Klaićeva bolnica Udario dijete tupim predmetom jer je biciklom slučajno udarilo u kantu za smeće Psi, ilustracija Horor u Josipdolu: Staford iskočio iz vozila i napao dijete (7) koje je bilo u pratnji oca pa ga teško ozlijedio

23-godišnji Miladin Kovačević jutros se na vrijeme pojavio na beogradskom Višem sudu. Pred sudnicom je čekao i jedan od bivših diplomata. Drugi je kasnio zbog prometa. I prije početka suđenja, odvjetnik je najavio odgodu.

'Mi smo danas objektivno spriječeni da se održi ovaj glavni pretres zato što ja imam u sudnici do, upravo u ovoj sudnici pored nas, imam suđenje za trostruko ubojstvo koje je ranije zakazano', rekao je Borivoje Borković, odvjetnik Kovačevića.

Odvjetnik na jednu, optuženi na drugu stranu. Kovačević se bez prisutnog odvjetnika odbio izjasniti o krivnji. Početak suđenja odgođen je za rujan. Prije dvije godine u New Yorku je premlatio kolegu studenta.

Brian Štajnhauer u bolnici je završio s teškim ozljedama prsa i glave. Kovačević je pritvoren. Izlazi nakon mjesec dana, nakon što srbijanske vlasti plaćaju jamčevinu. No, to nije sve što su srbijanski dužnosnici za njega učinili. Dvojica diplomata iz srbijanskog konzulata u New York nabavila su mu lažnu putovnicu. Kovačević je pobjegao.

Amerika traži izručenje, Srbija to odbija. Uključuje se čak i Hillary Clinton. Dvije strane postižu sporazum: američki sud prepušta suđenje srbijanskim kolegama, a obitelji pretučenog mladića Kovačević isplaćuje gotovo milijun dolara. Sada samo treba dočekati da suđenje nasilniku i njegovim pomagačima konačno počne.