Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Anglikanskoj crkvi prijeti podjela na pitanju homoseksualnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon višetjednih razgovora u sklopu konferencije koja je završila u nedjelju, anglikanski biskupi iz cijelog svijeta nisu uspjeli postići dogovor o pitanju homoseksualnosti, koje prijeti podjelom te crkve.

Na Lambeth konferenciji, koja se održava svakih deset godina u sjedištu Anglikanske crkve u Canterburyju, na jugoistoku Engleske, nije usvojena zajednička izjava o stavu crkve prema homoseksualnim svećenicima i biskupima, istospolnim brakovima i ženama biskupima.

Pročitajte i ovo Čuvari Kristova groba Velika tradicija U Betini se održava običaj čuvanja Kristova groba: Pazi se na svaki detalj, a biti dio toga posebna je čast Mons. Mate Uzinić, dubrovački biskup U povodu dana borbe protiv homofobije Nadbiskup Uzinić zamolio oproštenje od homoseksualnih osoba: "Žao mi je što ima onih koji misle da služe Kristu i Crkvi diskriminacijom, agresijom i nasiljem"

Duhovni vođa 80 milijuna anglikanaca u svijetu canterburyjski nadbiskup Rowan Williams je rekao da crkva nije uspjela svladati te probleme, za što će joj trebati još vremena, kao i za vlastitu reorganizaciju. 

>> Anglikanci započeli raspravu o ženama i homoseksualcima u crkvi

>> Vjenčali se homoseksualni svećenici

Oko 250 od 900 anglikanskih biskupa, uglavnom iz konzervativnih afričkih i azijskih crkava, bojkotirali su konferenciju. Oni su prosvjedovali protiv zaređenja deklariranog homoseksualca Genea Robinsona za biskupa u New Hampshireu i odluke sinoda Engleske crkve da ženama dopusti zaređenje za biskupe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene