Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Američki ministar obrane na sastancima

''Angažman SAD-a glede NATO-a je čvrst"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki ministar obrane James Mattis prvi radni dan na novoj dužnosti razgovarao je s glavnim tajnikom NATO-a Jensom Stoltenbergom o važnosti tog vojnog saveza, rekao je glasnogovornik Pentagona u utorak.

Američki predsjednik Donald Trump rekao je nedavno da je "NATO zastario jer je osmišljen prije puno godina i jer se nije bavio terorizmom". Također je rekao da zemlje članice NATO-a ne troše dovoljno za obranu.

Pročitajte i ovo Zrakoplovna baza, ilustracija Grand Forks Incident u američkoj vojnoj bazi: Zatvoren je kompleks s tisućama vojnika Joe Biden Velika bitka NATO-a i Rusije Što se krije iza Bidenova upozorenja o Balkanu: "To je skrivena poruka za jednu zemlju"

"Dvojica čelnika razgovarala su o važnosti zajedničkih vrijednosti, a ministar je naglasio da SAD, kada od saveznika traži da pomognu obraniti te vrijednosti, uvijek počinje s Europom", rekao je glasnogovornik Pentagona Jeff Davis.

"Obojica su obećala da će se konzultirati sljedećih mjeseci te su kazali da se raduju osobnom susretu za vrijeme sastanka ministara obrane NATO-a u veljači", rekao je Davis.

Pentagon je rekao da je Mattis razgovarao i s kolegama iz Velike Britanije i Kanade. Kolegi iz Britanije Michaelu Fallonu također je kazao da je angažman SAD-a glede NATO-a "čvrst", rekao je Davis.

Britanska premijerka Theresa May bit će u petak prva inozemna čelnica s kojom će se Trump sastati, tjedan dana nakon inauguracije. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene