Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images

Anesteziolog Giovanni Quintella Bezerra iz Brazila uhićen je pod sumnjom da je silovao trudnicu koju je uspavao zbog carskog reza. Policija strahuje da ona nije jedina njegova žrtva.


Tridesetdvogodišnji anesteziolog Giovanni Quintella Bezerra uhićen je pod sumnjom da je silovao omamljenu pacijenticu tijekom carskog reza u bolnici da Mulher u São João de Meriti u Rio de Janeiru. Sve je snimila skrivena kamera.

Vezani članci Zlostavljanje, ilustracija Tri puta prijavila da joj silovatelj prijeti smrću: Policija nije pokrenula ni izvide Ilustracija - 1 Monstruozni Riječanin prijetio trudnoj supruzi da će joj izvaditi dijete iz utrobe pa je tjerao na seks sa strancima i sve snimao

Suprugu žene koja je bila uspavana prije carskog reza rečeno je da napusti operacijsku salu, a za ono što se dogodilo doznao je kad je liječnika prepoznao na televiziji, nakon uhićenja.

"Nikada nisam vidjela tako nešto", rekla je istražiteljica na ovom slučaju Barbara Lomba.

Žena je obitelji rekla kako je mislila da je imala halucinacije

Bezerra je završio medicinsku obuku za anesteziologa tek prije dva mjeseca. Njegove kolege bile su zabrinute zbog količine lijekova koje je davao pacijentima pa su ugradili skrivenu kameru kako bi vidjeli što se zapravo događa.

Bili su užasnuti kad su otkrili da Bezerra siluje ženu dok su joj drugi liječnici radili carski rez na manje od metar, iza kirurške zavjese.

Napad na ženu je trajao gotovo desetak minuta. Ona je kasnije rekla obitelji kako je mislila da ima halucinacije.

Njegove kolege koje su snimile silovanje rekli su da je liječnik taj dan izveo dva slična zahvata pa je policija krenula u istraživanje te optužbe.

Naime, na jednoj drugoj operaciji zaposlenici su rekli da je Bezerra "nosio otvoreni ogrtač na sebi, raširio se i stao tako da nitko ne može vidjeti pacijenticu od vrata na gore".

Pokrenuta interna istraga

"U istom položaju se počeo, sa savijenom lijevom rukom, sporo pokretati naprijed-natrag", posvjedočio je jedan od svjedoka.

"Po pokretu i zakrivljenosti ruke, izgledalo je kao da drži glavu pacijentice prema svojoj zdjelici", opisao je.

Zdravstvena zaklada države Rio de Janeiro i državni tajnik za zdravstvo navode da je pokrenuta interna istraga, piše Daily Mail.

"Tim bolnice pruža punu podršku žrtvi i njezinoj obitelji. Ovakvo ponašanje predstavlja zločin, koji se mora kazniti u skladu s važećim zakonodavstvom", navode u priopćenju.

Saslušanje o pritvoru liječnika trebalo bi biti održano uskoro na Sudu pravde u Rio de Janeiru. Suočen je s optužbama za silovanje i s kaznom zatvora od 8 do 15 godina.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju