Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

zabava njemačkih socijaldemokrata

Ispovijest žene kojoj je podmetnuta droga za silovanje: "Vrtjelo mi se u glavi, nedostaje mi pola sata sjećanja...''

Ilustracija
Ilustracija
Njemačka policija poktrenula je istragu nakon što je devet žena koje su prošlog tjedna bile na zabavi Socijaldemokratske stranke prijavilo simptome konzumiranja tzv. droge za silovanje, odnosno "tekućeg ecstasyja".

"Kolegice su mi rekle da sam još komunicirala i da mi se vrtjelo u glavi, ali ja se toga ne mogu sjetiti, nedostaje mi pola sata sjećanja, tijekom kojih sam imala totalni blackout", ispričala je agenciji dpa žena kojoj je na zabavi njemačkih socijaldemokrata podvaljen tekući ecstasy.

Sumnja da su joj kapi podmetnute u piće. Kaže kako je pila vodu i vino na stranačkoj zabavi koja je održana u blizini kancelarskog ureda, navodi Deutsche Welle.

Apotheken Umschau objašnjava da nema pouzdanih podataka o tome koliko često se ovakve vrste opojnih sredstava podmeću u piće tj. koriste u kriminalne svrhe. Jedan od razloga je taj što žrtve često i ne znaju što se dogodilo ili pomisle da su samo pretjerale s alkoholom.

Ljetnoj proslavi vladajuće Socijaldemokratske stranke Njemačke (SPD) u Berlinu nazočio je i kancelar Olaf Scholz.

Pročitajte i ovo Silovanje, ilustracija (Davor Javorović/PIXSELL) SKANDAL U NJEMAČKOJ Najmanje devet žena žrtava droge za silovanje na velikoj zabavi SPD-a, na kojoj je bio i njemački kancelar Scholz

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna simptomi su vrtoglavica, mučnina slabost... Jeziva svjedočanstva šire se društvenim mrežama: Sve više djevojaka tvrdi da su im podmetnuli tzv. drogu za silovanje

Tradicionalno, ta zabava ugošćuje veliki broj političara svih stranaka, novinara, kao i osoba iz javnog života, ali ove je godine zbog straha od koronavirusa održana u užem stranačkom krugu.

Zbog posljednjih događaja stručnjaci su preporučili da se u klubovima i na zabavama uvijek pazi na hranu i piće.

Radi se o tekućini bez okusa, boje i mirisa, a u krvi i urinu zadržava se samo nekoliko sati, zbog čega je jako teško dokazati njezino prisustvo u organizmu.

Prošle godine u Berlinu su zabilježena 22 slučaja podmetanja droge za silovanje.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene