Zračni napadi u Siriji, ilustracija
Zračni napadi u Siriji, ilustracija Foto: Afp

Sjedinjene Države u petak su bombardirale položaje proiranske milicije na sjeveroistoku Sirije te usmrtile 17 osoba u prvoj vojnoj operaciji administracije Joea Bidena, kao odgovor na nedavne napade na zapadne interese u Iraku.


Glasnogovornik američkog Ministarstva obrane John Kirby potvrdio je zračne udare na infrastrukturu smještenu na graničnom prijelazu koji je koristila proiranska milicije Kataeb Hezbollah.

Vezani članci Kako je izvršen napad na Siriju? (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Velika videoprezentacija: Kako je doista izgledao napad zapadnih sila na Siriju Napad u Siriji (Foto: AFP) Oglasio se Asad, Trump ublažio retoriku: Rasporeda napada još nema, ali visoki izvori tvrde da će se dogoditi vrlo brzo

Prema prvim informacijama Sirijskog opservatorija za ljudska prava (OSDH) uništena su tri kamiona puna municije koja su stizala iz Iraka na ilegalni granični prijelaz južno od sirijskog grada Boukamala.

Dok predsjednik Joe Biden čeka gestu iz Teherana prije ponovne uspostave sporazuma koji je Washington povukao 2018. godine pod upravom Donalda Trumpa, posljednjih su dana proiranske oružane skupine izvele tri napada.

U ponedjeljak su rakete pale u blizini američkog veleposlanstva u Bagdadu, a u subotu je je napadnuta iračka zračna baza Balad.