Zračni napadi u Siriji, ilustracija
Zračni napadi u Siriji, ilustracija Foto: Afp

Sjedinjene Države u petak su bombardirale položaje proiranske milicije na sjeveroistoku Sirije te usmrtile 17 osoba u prvoj vojnoj operaciji administracije Joea Bidena, kao odgovor na nedavne napade na zapadne interese u Iraku.


Glasnogovornik američkog Ministarstva obrane John Kirby potvrdio je zračne udare na infrastrukturu smještenu na graničnom prijelazu koji je koristila proiranska milicije Kataeb Hezbollah.

Vezani članci Zračna luka, Ilustracija Gotovo cijeli svijet je crvena zona: SAD će preporučiti građanima da ne putuju u 80 posto zemalja svijeta Cijepljenje protiv koronavirusa, ilustracija Počeli prije četiri mjeseca: Pola odrasle populacije dobilo barem jednu dozu cjepiva

Prema prvim informacijama Sirijskog opservatorija za ljudska prava (OSDH) uništena su tri kamiona puna municije koja su stizala iz Iraka na ilegalni granični prijelaz južno od sirijskog grada Boukamala.

Dok predsjednik Joe Biden čeka gestu iz Teherana prije ponovne uspostave sporazuma koji je Washington povukao 2018. godine pod upravom Donalda Trumpa, posljednjih su dana proiranske oružane skupine izvele tri napada.

U ponedjeljak su rakete pale u blizini američkog veleposlanstva u Bagdadu, a u subotu je je napadnuta iračka zračna baza Balad.