Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ovo je Sjeverna Koreja

Posljednji vapaj američkog studenta osuđenog na 15 godina robije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki student Otto Warmbier osuđen je na zatvorsku kaznu u trajanju 15 godina teškog rada u Sjevernoj Koreji. Razlog - zločin protiv te države.

Sjevernokorejski Vrhovni sud kaznio je američkog studenta Otta Warmbiera s 15 godina teškog rada u zatvoru, zbog zločina protiv te države, prenosi agencija Reuters.

Pročitajte i ovo Nosač zrakoplova Theodore Roosevelt Nakon novih prijetnji Što rade američki nosač zrakoplova, razarači i azijski ratni brodovi u spornom moru? Ilustracija Sve napetije Zabrinjavajuća poruka: "Vrijeme je da budemo spremni za rat, više nego ikada prije"

Warmbier je presudu primio teško te je tijekom obraćanja sudu i zaplakao. "Spasite ovo jadno i nedužno žrtveno janje", rekao je tijekom izlaganja rastreseni Warmbier, rukama sklopljenim u molitvu i s pogledom prema nebesima.

Warmbier je u Sjevernoj Koreji uhićen na samom kraju svoje petodnevne turističke ture po toj zemlji, te ga je imigracijski ured zaustavio na samom aerodromu pri odlasku, nakon čega ga je odvela policija.

Warmbier, koji je molio režim za milost prije izricanje presude, "teško je zgriješio" protiv Sjeverne Koreje time što je htio navodno htio ukrasti politički transparent iz zabranjenog područja u hotelu u Pjongjangu, gdje je odsjeo tijekom turističke ture, prenosi Guardian.

Sjeverna Koreja ima dugu povijest zadržavanja stranih državljana te nije neuobičajena njihova praksa zatvarati Amerikance, kako bi bi izvukli posjete na visokoj razini iz SAD-a, s kojom nema formalne diplomatske odnose.

U prosincu 2015. na životnu robiju uz teški rad osuđen je korejsko-kanadski državljanin Christian Pastor i to za subverziju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene