Pucnjava u vojnoj bazi na Floridi (Foto: AFP)
Pucnjava u vojnoj bazi na Floridi (Foto: AFP) Foto: Afp

Američki ministar obrane Mark Esper objavio je da je nakon pucnjave na Floridi naredio oružanim snagama da ispitaju sigurnost vojnih baza i da provjere procedure koje prolaze inozemni vojnici koji dolaze u SAD na obuku.


Pripadnik saudijskog ratnog zrakoplovstva u petak je u mornaričkoj bazi u Pensacoli na Floridi vatrenim oružjem usmrtio troje, a ozlijedio još osmero ljudi. Prije napada je na Twitteru objavio neprijateljske poruke o SAD-u, napisavši da "se Amerika pretvorila u zemlju zla". 

Vezani članci Policija u BiH, ilustracija Pucnjava u restoranu u Sarajevu: Napadač ispalio niz hitaca i teško ozlijedio muškarca, koji je od ozljeda preminuo u bolnici Ilustracija Pucnjava u kalifornijskom Walmartu: Najmanje dvije osobe ubijene, četiri ranjene

"Vodimo istragu s pretpostavkom da se radi o činu terorizma", kazala je specijalna agentica FBI-ja Rachel Rojas.

Esper je za Fox News Sunday u nedjelju otkrio kako je odvojnih dužnosnika tražio da "osiguraju da su poduzete sve mjere opreza“ za sigurnost vojnih područja.

Od Pentagona je zatražio da razmotri provjeru inozemnih vojnika koji stižu u SAD na obuku.

Američki ministar je za Fox kazao i kako je politički dogovor s talibanima i afganistanskom vladom „jedini put naprijed“ za dugotrajni rat u toj državi, te je dodao kako je SAD na Bliskom istoku postigao suzbijanje „lošeg ponašanja Irana“. (Hina)