Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Izraelski napad na Iran prouzročit će krvavi rat', napisao je bivši kubanski vođa Fidel Castro u svom članku 'Genocidni cinizam'.


U članku Castro piše o tome kako ni jedna država ne bi trebala imati nuklearno oružje, jer njegova upotreba može dovesti do kraja ljudske egzistencije. 'Bez suradnje, ljudski rod je na putu prema samouništenju', smatra Castro u članku koji je u cijelosti prenio ahora.cu.

Vezani članci Donald Trump, predsjednik SAD-a Donald Trump o ubojstvu Sulejmanija: "Uhvatili smo totalno čudovište. Htjeli su raznijeti našu ambasadu" Karta svijeta Na rubu su međusobnog rata, no manje od četvrtine Amerikanaca zna pronaći Iran na karti svijeta

Napominje da u ovom trenutku osam zemlja posjeduje nuklearno oružje, od kojih sedam priznaje da ga ima, dok Izrael to nikada nije učinio.

Fidel Castro rekao je da vojna agresija usmjerena protiv Irana, čiju mogućnost najavljuju nuklearne sile, ne bi bila slična ničemu što se do sada događalo, poput rata u Iraku, jer Iran posjeduje dvije bitne prednosti – prvo su ljudski resursi, a drugi vojni kapaciteti.

'Neminovno bi se dogodio krvavi rat. Uistinu mislim da ni jedna država ne bi smjela posjedovati nuklearno oružje', napisao je Castro.

 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju