Obavijesti Video Pretražite Navigacija
preživjela pokušaj ubojstva?

80-godišnjakinja cijeli život ima iglu od tri centimetra u mozgu: "Takvi incidenti nisu bili rijetki u vrijeme gladovanja"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Žena iz Rusije (80) cijeli život u mozgu ima iglu od tri centimetra. Vjeruje se kako je preživjela pokušaj ubojstva dok je bila beba.

Iglu u tjemenom režnju mozga 80-godišnjakinje su ove godine otkrili radiolozi na nalazima zračenja, objavilo je ministarstvo zdravstva.

Žena s iglom u mozgu živi od kad je bila beba, a vjeruje se kako su je roditelji njome pokušali ubiti. Naime, u vrijeme velike gladi 1930-ih godina u Rusiji, očajni roditelji ubijali su djecu tako što su im zabijali igle u tjeme na mjestu gdje bebama još nije razvijena lubanja.

"Takvi incidenti nisu bili rijetki u vrijeme gladovanja. Tanku iglu gurnuli bi djetetu u glavu kako bi oštetili mozak. Fontanela bi se brzo zatvorila, i sakrila tragove zločina, a dijete bi preminulo", priopćilo je ministarstvo, prenosi Independent.

Pročitajte i ovo U Niškoj banji ubijen 13-godišnjak Pretužno Užas u Srbiji: Dječak pronađen mrtav u potkrovlju, tukao se s prijateljem u improviziranoj teretani

Žena, rođena 1943., preživjela je takav pokušaj ubojstva. Liječnici su odlučili kako je neće operirati zbog prevelikog rizika, ali nastavljau pratiti njezino stanje. Dodaje se kako je 80-godišnjakinja znala patiti od glavobolja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene