Nastavlja se potraga u Budimpešti (Foto: AFP)
Nastavlja se potraga u Budimpešti (Foto: AFP) Foto: Afp

Policija je objavila kako su pronašli tijelo dvanaestog turista iz Južne Koreje, tjedan dana nakon nesreće u kojoj je u Dunav potonuo budimpeštanski turistički brod, pri čemu je poginulo 28 ljudi.


Tijelo muškarca pronađeno je kasno u utorak, 60 kilometara nizvodno od mađarske prijestolnice, kazala je policija naglašavajući koji je opseg akcije spašavanja.

Vezani članci Ulaz u Glinu Život mu spasio pripadnik civilne zaštite koji je nosio obrok: Muškarac na Banovini doživio moždani udar, pao i na debelom minusu ostao ležati na podu Ocean Viking spasio još 81 migranta (Foto: AFP) Iz gumenog čamca spašen 81 migrant, na brodu Ocean Viking sada ih je 251

Brod koji je prevozio 33 južnokorejska turista i dva mađarska člana posade potonuo je prošlu srijedu nakon što se sudario s riječnim kruzerom.

Sedam je Korejaca preživjelo, 12 je pronađeno mrtvo, a 16 ljudi i posada još se službeno vode kao nestali, iako su šanse da su preživjeli gotovo nikakve.

"Potraga se nastavlja uzduž južnog dijela Dunava", stoji u izjavi policije.

Južnokorejske i mađarske službe spašavanja uspostavile su baze na obali rijeke i na riječnom otoku Margareta.

Združena skupina ronilaca istražuje olupinu u teškim uvjetima. Dunav se izlio iz korita, iako je vodostaj u opadanju ovog tjedna jer se vrijeme popravlja.

Državna televizija objavila je kako je na mjesto nesreće dopremljena dizalica koja će podići olupinu iz rijeke.

Južna Koreja od Mađara je tražila da se osigura da u pritvoru ostane 64-godišnji ukrajinski kapetan kruzera koji je uhićen, uz mogućnost jamčevine.

Njegovi odvjetnici kažu kako je on slomljen zbog toga što se dogodilo te da se ne osjeća krivim. (Hina)