Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Utakmica s Englezima najrizičnija do sada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Utakmica između Hrvatske i Engleske, koja će se u srijedu odigrati na Maksimirskom stadionu, najrizičniji je nogometni susret u povijesti hrvatske metropole, ustvrdili su danas u zagrebačkoj policiji, najavljujući vrlo oštre mjere osiguranja.

- Svima je u interesu da huligane eliminiramo sa sportskih natjecanja. Ako bude potrebno nećemo se libiti intervencije, kazao je načelnik zagrebačke policije Marijan Tomurad.

Pročitajte i ovo Saša Lugonjić, reporter Dnevnika Nove TV Dinamo - AEK Policijska opsada stadiona, nadlijeću ga helikopteri i dronovi: "Na tribinama će biti 12 članova obitelji pokojnog navijača" Slika nije dostupna Utakmica s Engleskom najrizičnija do sada

Pri organizaciji osiguranja kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo hrvatska policija surađivala je s engleskim kolegama, koji su upozorili na mogući dolazak nekoliko navijača zainteresiranih isključivo za izazivanje izgreda.

Stoga će u Zagreb doputovati posebni britanski savjetodavni policijski tim, a na gradskim utakmicama uoči utakmice, uz domaće policajce, moći će se vidjeti i desetak prepoznatljivih engleskih bobbyja.

Policija očekuje da će doputovati oko četiri tisuće engleskih
navijača. Svi će sa Zračne luke ili graničnih prijelaza uz policijsku pratnju biti dovedeni u centar grada. 

Predviđeno je da do odlaska u Maksimir budu na prostoru između Trga bana Jelačića, Cvjetnog trga i Zrinjevca, odnosno dijela s najvećim brojem ugostiteljskih objekata.

No, u policiji kažu da na stadion neće pustiti niti jednog navijača koji zbog alkohola ne može kontrolirati svoje ponašanje te da će za takve organizirati posebne objekte gdje ih do otriježnjenja mogu držati pod nadzorom.

Policija je najavila da će na dan utakmice na širem području oko stadiona biti uvedena posebna regulacija prometa. Neke ulice tako će povremeno biti zatvarane za sav promet. Veći broj policajaca moći će se zamijetiti i u ostatku grada, posebno na prometnim ulazima ili izlazima iz Zagreba.

Uvođenje najstrožih mjera u policiji opravdavaju željom da se konačno stane na kraj izgredima zabilježenim na gotovo svim utakmicama hrvatske reprezentacije, poput paljenja baklji i bacanja u teren.

- Krajnje je vrijeme da se pozabavimo huliganima koji rade nereda na utakmicama, kazao je Tomurad, komentirajući pred novinarima snimke s posljednjeg reprezentativnog susreta s Andorom.

Policija pomoću tih snimki utvrđuje identitete izgrednika, a Tomurad je najavio da će svi koji su bacali baklje uskoro biti otkriveni i kažnjeni.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene