Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Miho Bošković izabran za najboljeg vaterpolistu Europe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska plivačka federacija (LEN) izabrala je kapetana dubrovačkog Juga Croatia osiguranja, 24-godišnjeg Mihu Boškovića za najboljeg vaterpolistu Europe u 2007.

U obrazloženju izbora stoji da je Bošković bio najbolji igrač Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Melbourneu, gdje se naša reprezentacija okitila naslovom svjetskih prvaka te da je izabran za najkorisnijeg igrača na završnom turniru ovogodišnje Eurolige.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jug i Šibenik izborili Ligu prvaka Slika nije dostupna Ždrijeb Lige prvaka: Jug izvukao tešku grupu

U ovogodišnjem izboru LEN-a sudjelovali su predstavnici 51. zemlje članice LENA koje su izabrale pobjednike u devet kategorija u plivanju, vaterpolu, sinkroniziranom plivanju i skokovima u vodu.

Za najboljeg plivača izabran je Talijan Filippo Magnini, dok je
najbolja plivačica Laure Manaudou iz Francuske. Najbolji skakač u vodu je Rus Gleb Galperin, a kod djevojaka taj naslov je pripao njegovoj sunarodnjakinji Juliji Pakhalini. Najbolja vaterpolistica je Španjolka Blanca Gil Sorli, a kod sinkroniziranih plivačica najboljom je proglašena Španjolka Gemma Mengual. Najbolji u daljinjskom plivanju je Nijemac Thomas Lurz, a kod djevojaka Ruskinja Larisa Ilčenko.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene