Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Europska plivačka federacija (LEN) izabrala je kapetana dubrovačkog Juga Croatia osiguranja, 24-godišnjeg Mihu Boškovića za najboljeg vaterpolistu Europe u 2007.


U obrazloženju izbora stoji da je Bošković bio najbolji igrač Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Melbourneu, gdje se naša reprezentacija okitila naslovom svjetskih prvaka te da je izabran za najkorisnijeg igrača na završnom turniru ovogodišnje Eurolige.

Vezani članci Slika nije dostupna Najbolji vaterpolist na svijetu otkrio svoju mračnu stranu pred kamerama! Slika nije dostupna Dubrovnikom prodefilirali mladi vaterpolisti iz 8 država i 21kluba

U ovogodišnjem izboru LEN-a sudjelovali su predstavnici 51. zemlje članice LENA koje su izabrale pobjednike u devet kategorija u plivanju, vaterpolu, sinkroniziranom plivanju i skokovima u vodu.

Za najboljeg plivača izabran je Talijan Filippo Magnini, dok je
najbolja plivačica Laure Manaudou iz Francuske. Najbolji skakač u vodu je Rus Gleb Galperin, a kod djevojaka taj naslov je pripao njegovoj sunarodnjakinji Juliji Pakhalini. Najbolja vaterpolistica je Španjolka Blanca Gil Sorli, a kod sinkroniziranih plivačica najboljom je proglašena Španjolka Gemma Mengual. Najbolji u daljinjskom plivanju je Nijemac Thomas Lurz, a kod djevojaka Ruskinja Larisa Ilčenko.