Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon svega sedam utakmica za kormilom mađarske nogometne reprezentacija izbornik Peter Bozsik podnio je ostavku.


Pod njegovim vodstvom Mađari su upisali tri pobjede, te četiri poraza, a vrhunac loše serije bio je poraz na Malti u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2008. godine. 

Vezani članci Koronavirus na ulicama Budimpešte Premijer susjedne nam zemlje predviđa ljeto bez ograničenja: "Još milijun cijepljenih i ublažavamo mjere" Mađarski premijer Viktor Orban Orbanova kritika Europskoj uniji: ''To je jasan pokazatelj da nešto nije u redu. Zaribali su''

Mađari se trenutačno nalaze na šestom mjestu skupine C sa tri boda i gotovo nikakvim izgledima za plasman na završnicu EP-a.

"Pokušao sam biti realan, međutim vodstvo nogometnog saveza i mađarska javnost tražili su rezultate preko noći, a to je nemoguće. Ljudi očekuju samo pobjede, premda imamo momčad koja mora još mnogo raditi i učiti," kazao je Bozsik, sin slavnog Jozsefa Bozsika, člana legendarne mađarske "lake konjice", koji je preminuo 1978. godine.

Vodstvo Saveza ime 46. izbornika nogometne vrste objavit će do sredine studenoga, a momčad će u prijateljskom susretu protiv Kanade voditi izbornik U-19 reprezentacije Peter Varhidi.