Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hrvatska završila SP na petom mjestu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska muška rukometna reprezentacija u dvoboju je za peto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj svladala Rusiju sa 34-25 (18-12). Pred 19.000 gledatelja u Koelnareni sudili su Lemme i Ullrich iz Njemačke.

Hrvatska je u deset utakmica na SP u Njemačkoj ostvarila devet pobjeda i samo jedan poraz, ali taj je neuspjeh došao u najgorem mogućem trenutku, te je odvojio naše rukometaše od borbe za medalju.

Pročitajte i ovo Poznat broj biračkih mjesta Manje ih je nego 2020. Poznat je broj biračkih mjesta na parlamentarnim izborima: Glasači će moći glasati diljem svijeta, ali ne i u ove četiri zemlje... Slika nije dostupna Spektakularno otvaranje 22. rukometnog svjetskog prvenstva

Odličan nastup u Njemačkoj koji nije popraćen adekvatnim plasmanom hrvatski su rukometaši zaokružili uvjerljivom 34-25 pobjedom protiv Rusije, koju su svladali i u prvom krugu natjecanja.

Dvoboj za peto mjesto bio je izjednačen prvih 20-ak minuta (10-10), a zatim se hrvatska zahvaljujući obranama Dragana Jerkovića i odličnoj igri Ivana Balića u napadu odvojila na sedam razlike (18-11) u 29. minuti.

Pred kraj utakmice naši su rukometaši stigli i do 10 golova prednosti, a priliku su u završnici dobili i igrači koji nisu imali veću minutažu na ovom SP.

U dvoboju za sedmo mjesto Španjolska je svladala Island sa 40-36.

U nedjelju će se prvo za brončanu medalju boriti Francuska i Danska, a u 16.30 je na rasporedu finale između Njemačke i Poljske.

HRVATSKA: Jerković, Alilović; Kaleb 5, Sulić 1, Balić 8, Lacković 1,
Zrnić 11 (5), Anušić 2, Vori 2, Dominiković, Vuković 3, Špoljarić 1,
Metličić, Valčić

RUSIJA: Kostigov, Titov; Filipov, Krivošlikov 1, Jevdokimov, Kajnarov
2, Rastvorcev 2, Kamanjin, Čipurin 5, Kovaljev 2, Dibirov 1, Igropulo
9 (4), Ivanov 2, Mjagkov 1

SEDMERCI: Hrvatska 5 (5), Rusija 4 (4)

ISKLJUČENJA: Hrvatska -, Rusija 2 minute 
 


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene