Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon trijumfa u kombinaciji i u superveleslalomu, švedska skijašica Anja Paerson (25) stigla je korak do možda i jedinog rekorda koji nije u vlasništvu Janice Kostelić - zlatne medalje u svih pet disciplina na Svjetskom prvenstvu što do sada nije uspjelo nikome.


Mlada Šveđanka je na svjetskim prvenstvima do sada slavila u slalomu (2001. u St Antonu), dva puta u veleslalomu (2003. u St Moritzu i 2005. u Bormiu), dva puta u superveleslalomu (2005. u Bormiu, 2007. u Areu), te u kombinaciji (2007. Are). Ostao je još jedno spust koji je na rasporedu u nedjelju.

Vezani članci Slika nije dostupna Anja Paerson prva u povijesti sa zlatom u svim disciplinama Slika nije dostupna SP Super-G: Anja Paerson svjetska prvakinja

"Oduvijek sanjam o zlatnoj medalji u spustu. Sada imam veliku priliku jer je Are moja staza na kojoj poznam svaki metar i na kojoj uživam skijati," kazala je Paerson koja je u Are doputovala bez ijedne pobjede ove sezone u Svjetskom kupu.

"Imala sam dosta problema s ozljedom i zbog toga sam formu tempirala upravo za svjetsko prvenstvo," dodala je švedska skijašica.

Anja Paerson je na svjetskim prvenstvima osvojila ukupno osam medalja - šest zlatnih, te po jednu srebrnu i brončanu. Uvjerljivo najuspješnija skijašica na svjetskim prvenstvima je Njemica Christl Cranz sa 15 odličja (12 zlata, 3 srebra), dok je Francuskinja Marielle Goitschel osvojila 11 odličja (9 zlata i dva srebra). Janica u svojoj riznici ima pet zlatnih medalja - po dvije iz slaloma i kombinacije i jednu sa spusta.