Vatrogasci iz JVP-a Rovinj uspješno su izvukli zmiju iz panja koji služi kao stol u jednom parku. Zmija se zavukla u prorez panja, a rovinjski su je vatrogasci uspješno izmjestili.

Galerija Izmještanje poskoka u Rovinju Izmještanje poskoka u Rovinju 2 Izmještanje poskoka u Rovinju 3 +2 Izmještanje poskoka u Rovinju 4

Rovinjski vatrogasci u četvrtak su na svojim stranicama na Facebooku objavili kako su uspješno izvukli zmiju iz panja koji služi kao stol u jednom parku. Na društvenoj su mreži objavili: "Još jedan poskok uspješno izmješten van urbane sredine.".

Vezani članci Požar pogona tekstila u Petrinji Policija objavila uzrok požara koji je progutao pogon tekstila u Petrinji: Materijalna šteta je oko 2 milijuna kuna Ilustracija Užas u dječjem vrtiću: Jedna od najopasnijih zmija svijeta gmizala po djetetu pa ga ugrizla

Iako su rovinjski vatrogasci objavili kako su iz panja izvukli poskoka, čini se kako ipak nije riječ o toj otrovnoj zmiji, već o crnokapici, poluotrovnici koja nije opasna za čovjeka. 

Uzgajivač zmija, koji se njima bavi preko 30 godina, javio nam se i kazao kako je izvan svake sumnje da je zmija na slici crnokapica, a ne poskok.

U komentarima ispod objave stigle su poruke zahvale i podrške rovinjskim vatrogascima.

Crnokrpica (Telescopus fallax) je uz zmajura jedna od naše dvije poluotrovnice. Nije opasna za čovjeka, a nalazimo ju u krškom području Hrvatske.

Crnokrpica prosječno naraste oko 75 centimetara u duljinu, ali ponekad može doseći i duljinu od čak 130 centimetara. To je vitka je zmija, plosnate i jajolike glave. Oči imaju tanke vertikalne zjenice nalik mačjima što može zavarati da se radi o otrovnici iz skupine ljutica (Viperidae).

No, zahvaljujući obojenosti ipak ju lako raspoznajemo. Leđna je strana sivkasto smećkasta s jasno vidljivom crnom mrljom na vratu te jednim redom krupnih tamnih mrlja duž leđne strane. Trbušna je strana žućkasta do bjelkasta, ponekad čak i roza, a često na sebi ima i nepravilne tamne mrlje. Ima velike ljuske na glavi te glatke ljuske na leđima koje su najčešće raspoređene u 19 redova.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju