Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Uspješno izmještena"

FOTO Ajme! Rovinjski vatrogasci iz panja u parku izvukli veliku zmiju

Izmještanje poskoka u Rovinju 3
Izmještanje poskoka u Rovinju 3 JVP Rovinj
Aktualno Galerija Izmještanje poskoka u Rovinju Izmještanje poskoka u Rovinju Foto: JVP Rovinj Izmještanje poskoka u Rovinju 2 Izmještanje poskoka u Rovinju 2 Foto: JVP Rovinj Izmještanje poskoka u Rovinju 3 Izmještanje poskoka u Rovinju 3 Foto: JVP Rovinj Izmještanje poskoka u Rovinju 4 Izmještanje poskoka u Rovinju 4 Foto: JVP Rovinj +1 Izmještanje poskoka u Rovinju 5 Galerija 1/6 >>
Vatrogasci iz JVP-a Rovinj uspješno su izvukli zmiju iz panja koji služi kao stol u jednom parku. Zmija se zavukla u prorez panja, a rovinjski su je vatrogasci uspješno izmjestili.

Rovinjski vatrogasci u četvrtak su na svojim stranicama na Facebooku objavili kako su uspješno izvukli zmiju iz panja koji služi kao stol u jednom parku. Na društvenoj su mreži objavili: "Još jedan poskok uspješno izmješten van urbane sredine.".

Pročitajte i ovo Prosvjed vatrogasaca na Trgu svetog Marka u Zagrebu - 3 Oglasile se i sirene VIDEO/FOTO Sve je gorjelo na prosvjedu vatrogasaca: "Ovo tako dalje ne može" Poskok Liječnici poslali poruku Namnožilo se mnogo opasnih zmija, mještani su zabrinuti: "Stvarno su velike. Radije bih naletio na vepra ili leoparda nego na nju"

Iako su rovinjski vatrogasci objavili kako su iz panja izvukli poskoka, čini se kako ipak nije riječ o toj otrovnoj zmiji, već o crnokapici, poluotrovnici koja nije opasna za čovjeka. 

Uzgajivač zmija, koji se njima bavi preko 30 godina, javio nam se i kazao kako je izvan svake sumnje da je zmija na slici crnokapica, a ne poskok.

U komentarima ispod objave stigle su poruke zahvale i podrške rovinjskim vatrogascima.

Crnokrpica (Telescopus fallax) je uz zmajura jedna od naše dvije poluotrovnice. Nije opasna za čovjeka, a nalazimo ju u krškom području Hrvatske.

Crnokrpica prosječno naraste oko 75 centimetara u duljinu, ali ponekad može doseći i duljinu od čak 130 centimetara. To je vitka je zmija, plosnate i jajolike glave. Oči imaju tanke vertikalne zjenice nalik mačjima što može zavarati da se radi o otrovnici iz skupine ljutica (Viperidae).

No, zahvaljujući obojenosti ipak ju lako raspoznajemo. Leđna je strana sivkasto smećkasta s jasno vidljivom crnom mrljom na vratu te jednim redom krupnih tamnih mrlja duž leđne strane. Trbušna je strana žućkasta do bjelkasta, ponekad čak i roza, a često na sebi ima i nepravilne tamne mrlje. Ima velike ljuske na glavi te glatke ljuske na leđima koje su najčešće raspoređene u 19 redova.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene