Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nakon sučeljavanja

Reakcije stožera: Jelić - "Zašto su sinoć besramno lagali?!" Kabok - "Savjetnica predsjednice nije članica stožera"

Zoran Milanović i Kolinda Grabar-Kitarović
Zoran Milanović i Kolinda Grabar-Kitarović DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Zoran Milanović i Kolinda Grabar-Kitarović Galerija 1/1 >>
Pristižu reakcije iz oba stožera nakon službenog priopćenja o tome tko je zatražio prekid debate između Zorana Milanovića i Kolinde Grabar-Kitarović. O svemu su se oglasili Nikola Jelić iz stožera Zorana Milanovića i Zoltan Kabok iz stožera Kolinde Grabar- Kitarović.

"Završetak debate zatražila je savjetnica predsjednice Republike, gospođa Renata Margaretić Urlić, koja je na RTL došla zajedno s članovima njezinog izbornog stožera. Ona je, tijekom emisije, ušla u režiju i zatražila da se "zbog produljenog trajanja i umora predsjednice, debata završi", službeno je objašnjenje o tome tko je zatražio prekid sinoćnje debate Zorana Milanovića i Kolinde Grabar-Kitarović, održane u sklopu kampanje u drugom krugu predsjedničkih izbora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ANALIZA GABRIJELE KIŠIČEK Komunikacijska stručnjakinja o govoru izabranog predsjednika: ''Ima nešto novo u komunikaciji Zorana Milanovića'' Slika nije dostupna ''Labud crni Andrej'' Hrvoje Zekanović nakon izbora: ''Je li mi žao što se Plenkoviću sada klima stolica? Naravno da nije''

"Stožer Kolinde Grabar-Kitarović u ovome nije sudjelovao, niti je zatražio prekid debate, a savjetnica predsjednice Republike, gospođa Renata Margaretić Urlić nije članica stožera. Mi s tim nemamo veze", rekao je za DNEVNIK.hr Zoltan Kabok, glasnogovornik kampanje Grabar-Kitarović.

Ističe i kako je jedini koji može donijeti odluku takvog tipa Ivan Anušić, voditelj stožera Kolinde Grabar-Kitarović, koji sinoć i nije bio tamo.

Nakon službenog priopćenja o prekidu debate oglasio se i Nikola Jelić, glasnogovornik stožera Zorana Milanovića.

"Prekid je tražio stožer Kolinde Grabar-Kitarović... zašto su sinoć besramno lagali javnost?', napisao je Jelić na Twitteru. 

 

Naime, pri kraju prvog sučeljavanja kandidata u drugom krugu predsjedničkih izbora, u trentku kad su trebala početi blic pitanja u rubrici "Kratko i jasno", voditelji su upozorili da je jedan od stožera tražio da se ta rubrika preskoči.

To je začudilo i Zorana Milanovića, koji je pitao jesu li njegovi to tražili, i Kolindu Grabar-Kitarović koja se, pogledavajući na sat, zapitala jesu li već dosadili ljudima.

Milanović je rekao da jesu odavno, ali su se svejedno oboje složili da se blic pitanja nastave. Voditelji na RTL-u nisu htjeli reći koji stožer je tražio preskakanje pitanja.

Nikola Jelić iz Milanovićeva stožera rekao je sinoć da to nisu bili oni, a isto je na Twitteru napisao i Ivan Anušić.

Izvor iz stožera Kolinde Grabar-Kitarović rekao nam je pak kako RTL sinoć u debati nije kontrolirao ništa i da su se potpuno pogubili. Podsjetili su i kako se pravila sučeljavanja ne mogu mijenjati bez suglasnosti oba stožera.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene