Otvaranje kutija nakon izbora
Otvaranje kutija nakon izbora Foto: Marin Tironi/Pixsell

Na drugom krugu predsjedničkih izbora Zoran Milanović je pobijedio Kolindu Grabar-Kitarović i tako postao peti predsjednik Republike Hrvatske. Na interaktivnoj karti Državnog izbornog povjerenstva sada možete provjeriti kako su glasali vaši susjedi.


Državno izborno povjerenstvo objavilo je detaljne rezultate drugog kruga predsjedničkih izbora u na kojima je pobijedio Zoran Milanović sa 104.901 glasom prednosti pred Kolindom Grabar-Kitarović

Vezani članci Sučeljavanje Kolinde Grabar-Kitarović i Zorana Milanovića - 4 Šok na kraju sučeljavanja: Grabar-Kitarović otkrila sadržaj SMS-a koji joj je Milanović navodno poslao kad se sastavljala Vlada - ''Išao je na moj ego'' Zoran Milanović i Kolinda Grabar-Kitarović Još nema potvrde za završno sučeljavanje na najgledanijoj televiziji: ''Ako se žele baviti tom funkcijom, ne smiju se bojati''

Zanimljivo je da Grabar-Kitarović nije pomoglo niti to što je svoj završni veliki skup, koji je održan u petak popodne u sportskoj dvorani zagrebačkog naselja Novi Jelkovec nije pomoglo da nadjača svog suparnika. 

Riječ je o naselju koje se kolokvijalno naziva Bandićevim s obzirom da su stanovi u njemu prodavani i dijeljeni po tzv. zagrebačkom modelu. Cijena stanova za kupce bila je veća od cijene po kojoj su se prodavali stanovi iz sustava društveno poticane stanogradnje (POS), a razlika u cijeni iskorištena je za financiranje stanova koje je Grad Zagreb podijelio socijalno ugroženim obiteljima. 

U tom je naselju u prvom krugu pobjedu odnio Miroslav Škoro sa 903 osvojena glasa. Milanović je tada osvojio 637, a Grabar-Kitarović 480 glasova.

I to je bio jedan od razloga zbog kojih je stožer Grabar-Kitarović upravo to naselje odabralo za svoj završni skup, a tada ju je došao podržati cijeli stranački vrh predvođen Andrejom Plenkovićem. Bio je tu i sam gradonačelnik Milan Bandić, no ni to nije pomoglo. Naprotiv. 

U drugom krugu Grabar-Kitarović je u Novoj Jelkovcu osvojila 1434 glasa, no Milanović je ipak bio bolji s osvojena 1493 glasa.

Kako su glasali vaši susjedi možete pogledati u interaktivnoj karti.