Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović tijekom posjeta Dubrovniku, koji obillježava Dan dubrovačkih branitelja, komentirala je aktualnosti. Žestoko je odgovorila na pitanje novinara bi li pomilovala Milana Bandića.


"Sjećamo se svi kada je Sveti Nikola u Dubrovniku umjesto poklonima u čizmicama osvanuo teškim napadom. Taj je napad osvijestio u međunarodnoj zajednici da je ono što se događa u Hrvatskoj rat i agresija, i tada su se počeli mijenjati pogledi na Hrvatsku i na ono što su nam branitelji omogućili", rekla je aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Kolinda Grabar-Kitarović o pomilovanju Bandića (Foto: Dnevnik.hr)
Predsjednica na obilježavanju obljetnice obrane grada Dubrovnika (Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL) Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Vezani članci Kolinda Grabar-Kitarović održala govor nakon gubitka izbora Gubitnica Grabar-Kitarović održala govor: "Hrvatska je odlučila, Zoran Milanović će biti predsjednik. Ja ostajem u Hrvatskoj" Vinko Gegić Bobetko u stožeru Kolinde Grabar-Kitarović Show u stožeru Grabar-Kitarović: Obožavatelj vikao o sotoni, četnicima i zvijezdi petokraki, novinarima zaprijetio incidentom

Nakon njezine izjave da bi Milanu Bandiću nosila kolače u zatvor, novinari su je pitali bi li ga pomilovala.

''Jeste li vi ozbiljni novinari ili Radio Mileva? Rekla sam da je svaka osoba u državi nevina dok mu se ne dokaže krivnja pravomoćnim postupkom, i da ću se boriti ne samo za Bandića nego za sve građane dok im se ne dokaže krivnja", rekla je Predsjednica.

Za ćirilične plakate koje je postavilo Srpsko narodno vijeće rekla je da bi se iz SNV-a trebali duboko pokloniti braniteljima ''koji su oslobodili Hrvatsku i omogućili demokraciju''. ''Sa srpskom zajednicom u Hrvatskoj se dobro razumijemo, čast iznimkama", dodala je.

Osvrnula se i na prozivke čelnika HNS-a Ivana Vrdoljaka da bi joj bilo bolje da nosi kolače u školu nego Bandiću u zatvor, rekla je da je ona obišla više škola nego on. "Pokrenula sam projekt Hrvatska čita jer sam znala uočiti gdje postoji problem. Ministrici obrazovanja odgovornost ne počinje od početka službene reforme. Svi moramo raditi najbolje što možemo. Ako su PISA rezultati loši, znači da nešto ne štima s kurikulumom'', poručila je Kolinda Grabar-Kitarović. Dodala je da je bitno da reforma ide dalje.