Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sukob zbog pisa istraživanja

Vrdoljak žestoko napao Predsjednicu: ''Je li preuzela Bandićevu retoriku, bilo bi joj bolje da kolače nosi u školu''

Ivan Vrdoljak (Foto : Davorin Visnjic/PIXSELL)
Ivan Vrdoljak (Foto : Davorin Visnjic/PIXSELL)
Aktualno Galerija +0 Ivan Vrdoljak (Foto : Davorin Visnjic/PIXSELL) Galerija 1/1 >>
Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak žestoko je napao predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović zbog njezinih izjava o kurikularnoj reformi.

''Hrvatska zna, ali predsjednica očito ne zna!'' počeo je svoju objavu na Facebooku predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak.

Pročitajte i ovo Kolinda na skupu podrške - 3 subota u zagrebu Grabar Kitarović otkrila vraća li se u hrvatsku politiku: "Ne želim da ispadne da sam lagala" Slika nije dostupna Učenici ispod prosjeka Grabar-Kitarović osvrnula se na rezultate PISA testova i bocnula ministricu Divjak: "Reforma obrazovanja o kojoj toliko pričamo ne donosi rezultate"

Podsjeća šeficu države da je PISA istraživanje provedeno je prije ulaska kurikularne reforme u škole. Kaže da predsjednica koja bi trebala voditi brigu o budućnosti zemlje to mora znati jer u protivnom riskira da bi netko njezine istupe mogao protumačiti ili kao neznanje ili kao manipulaciju ili da je od velikog podržavatelja reforme obrazovanja - nakon Bandićeve podrške kandidaturi - posve preuzela njegovu retoriku i postala njezin protivnik.

''Za kraj, umjesto nošenja kolača Bandiću u zatvor, bilo bi bolje da kolače donese u jednu od hrvatskih škola, da se na licu mjesta upozna s reformskim procesima pa da pred studentima, kojima bi trebala biti uzor, ubuduće govori pune i točne informacije'', poručio je Vrdoljak.

Kolinda Grabar-Kitarović u srijedu za posjeta varaždinskom Sveučilištu Sjever izrazila žaljenje zbog rezultata PISA 2018, prema kojima su naši učenici ispod prosjeka zemalja OECD-a, a za nju je to dokaz da reforma obrazovanja ne donosi rezultate i da s njom moramo "žustrije krenuti".

Istaknula je da "nema mjesta svađama o ideološkim pitanjima, već se trebamo usredotočiti na ljude, studente, učenike".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene