Biračko mjesto, ilustracija
Biračko mjesto, ilustracija Foto: Dusko Jaramaz/Pixsell

Kolinda Grabar-Kitarović dobila je premoćan broj glasova iz dijaspore, no ti joj glasovi ipak nisu dovoljni za ostanak na Pantovčaku.


Obrađena su i sva glasačka mjesta u dijaspori: Kolinda Grabar-Kitarović dobila je premoćnu većinu izvan zemlje, odnosno 45.311 glasova, ojavio je DIP.

Vezani članci Kolinda Grabar-Kitarović i Zoran Milanović stigli na sučeljavanje Nove TV Otkrili strategije: Grabar-Kitarović i Milanović stigli na finalno sučeljavanje predsjedničkih kandidata na Novoj TV Sučeljavanje Kolinde Grabar-Kitarović i Zorana Milanovića - 4 Šok na kraju sučeljavanja: Grabar-Kitarović otkrila sadržaj SMS-a koji joj je Milanović navodno poslao kad se sastavljala Vlada - ''Išao je na moj ego''

Zoran Milanović, s druge strane, u dijaspori je prema istim podacima prikupio tek 6222 glasa.

Najviše glasova dijaspore Grabar-Kitarović osvojila je u Bosni i Hercegovini, odnosno 32.467 glas, dok je Milanović u BiH osvojio 2701 glas.

Grabar-Kitarović u Njemačkoj je jednako uvjerljivo dobila većinu glasova, odnosno njih 7101, dok je Milanović tamo osvojio tek 940 glasova birača dijaspore.

Mnogo je zanimljiviji rezultat u Srbiji, gdje je broj glasova gotovo poravnat. U Srbiji je Grabar-Kitarović osvojila 429 glasova, dok je Milanović osvojio 417 glasova birača.

Zoran Milanović pobjedu je odnio u Sloveniji, gdje je dobio 169 glasova, a za Grabar-Kitarović glasao je 101 birač, prema neslužbenim rezultatima DIP-a.

Milanović je uvjerljivo pobijedio i u Irskoj, gdje dobio 85 glasova, dok je Grabar-Kitarović dobila tek 12 glasova birača.