Tko su osobe koje će i nakon novog režima na granici moći ući u Hrvatsku, a da im pritom ipak ne bude određena samoizolacija, u Dnevniku Nove TV objasnio je voditelj Službe za granicu PU splitsko-dalmatinske Mladen Bužančić.


Potaknuti rastom broja oboljelih u Hrvatskoj, ali i u susjednim zemljama, stožer je uveo novu mjeru koja se tiče novog režima na graničnim prijelazima te obvezne samoizolacije za osobe koje u Hrvatsku uđu iz Bosne i Hercegovine, Kosova, Sjeverne Makedonije i Srbije.

Vezani članci Policija, BiH, ilustracija Tragedija u BiH: Žena oboljela od koronavirusa bacila se s trećeg kata bolnice Umirovljenici, ilustracija Vlada će umirovljenicima COVID dodatak isplatiti već krajem travnja. Procurili iznosi koji bi mogli sjesti na račune

Mladen Bužančić, voditelj Službe za granicu Policijske uprave splitsko-dalmatinske, u Dnevniku Nove TV otkrio je na koga se te mjere ipak neće odnositi.

"Granična policija je spremna. Svi koji od 25. lipnja iz tih zemalja uđu u RH moraju biti svjesni da im slijedi samoizolacija. Postoje izuzeci koji se odnose na one koji zbog prirode posla i životnih okolnosti neće morati u samoizolaciju, a među njima su prekogranični radnici i oni koji tranzitiraju kroz te četiri zemlje i kroz Hrvatsku", objašnjava Bužančić te apelira da se putovanja svedu na najmanju moguću mjeru

Upitan što će biti s onima koji u Hrvatsku iz četiriju zemalja u regiji u Hrvatsku dolaze zbog sahrane ili se brinu o starijem članu obitelji, Bužančić odgovara kako se i oni ubrajaju u izuzetke te neće morati u samoizolaciju. 

"Ako su u pitanju neodgodivi osobni razlozi ili je riječ o ljudima koji dolaze na sahranu ili trebaju hitnu medicinsku pomoć ili prijevoznicima, oni neće biti podvrgnuti režimu", kaže Bužančić.

Ipak, kad je riječ o turistima iz tih zemalja koji već imaju potvrđene rezervacije u Hrvatskoj, Bužančić poručuje kako moraju biti svjesni da taj aranžman vjerojatno neće biti realiziran.  

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr