Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NOVI REŽIM

Postoje i izuzeci: Doznajte tko ipak neće morati u samoizolaciju nakon što iz BiH ili Srbije uđe u Hrvatsku

Tko su osobe koje će i nakon novog režima na granici moći ući u Hrvatsku, a da im pritom ipak ne bude određena samoizolacija, u Dnevniku Nove TV objasnio je voditelj Službe za granicu PU splitsko-dalmatinske Mladen Bužančić.

Potaknuti rastom broja oboljelih u Hrvatskoj, ali i u susjednim zemljama, stožer je uveo novu mjeru koja se tiče novog režima na graničnim prijelazima te obvezne samoizolacije za osobe koje u Hrvatsku uđu iz Bosne i Hercegovine, Kosova, Sjeverne Makedonije i Srbije.

Pročitajte i ovo Viktor Orban (Foto: AFP) najavio orban Mađarska od 1. rujna postrožuje pravila za prelazak granica, što će biti s Hrvatskom? Slika nije dostupna Što je sa Zrćem? Božinović otkrio hoće li se zatvoriti noćni klubovi i za koga se granice Hrvatske neće otvoriti

Mladen Bužančić, voditelj Službe za granicu Policijske uprave splitsko-dalmatinske, u Dnevniku Nove TV otkrio je na koga se te mjere ipak neće odnositi.

"Granična policija je spremna. Svi koji od 25. lipnja iz tih zemalja uđu u RH moraju biti svjesni da im slijedi samoizolacija. Postoje izuzeci koji se odnose na one koji zbog prirode posla i životnih okolnosti neće morati u samoizolaciju, a među njima su prekogranični radnici i oni koji tranzitiraju kroz te četiri zemlje i kroz Hrvatsku", objašnjava Bužančić te apelira da se putovanja svedu na najmanju moguću mjeru

Upitan što će biti s onima koji u Hrvatsku iz četiriju zemalja u regiji u Hrvatsku dolaze zbog sahrane ili se brinu o starijem članu obitelji, Bužančić odgovara kako se i oni ubrajaju u izuzetke te neće morati u samoizolaciju. 

"Ako su u pitanju neodgodivi osobni razlozi ili je riječ o ljudima koji dolaze na sahranu ili trebaju hitnu medicinsku pomoć ili prijevoznicima, oni neće biti podvrgnuti režimu", kaže Bužančić.

Ipak, kad je riječ o turistima iz tih zemalja koji već imaju potvrđene rezervacije u Hrvatskoj, Bužančić poručuje kako moraju biti svjesni da taj aranžman vjerojatno neće biti realiziran.  

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene