Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Platforma Možemo

Rada Borić otkrila zašto njezinu političku kampanju reklamira Jane Fonda: "Nisam je posebno morala tražiti za podršku"

Rada Borić
Rada Borić DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Rada Borić i Josipa Krajinović Rada Borić i Josipa Krajinović Foto: DNEVNIK.hr +0 Rada Borić Galerija 1/2 >>
Zastupnica u zagrebačkoj skupštini je i Rada Borić. S planovima u okviru platforme Možemo želi osvojiti i nacionalnu razinu. S njom je razgovarala reporterka Dnevnika Nove TV Josipa Krajinović.

Platformu Možemo podržava i američka glumica, oskarovka i poznata aktivistica Jane Fonda. Rada Borić nam je otkrila da se poznaju već više od 20 godina i nije je morala posebno tražiti da snimi video podrške.

Pročitajte i ovo Ivan Penava predao liste za EU parlament utrka za sastavljanje vlade Penava uputio poruku Plenkoviću: "To je izigravanje naših stavova, upozoravam ga..." Sandra Benčić Pregovori o vlasti Sandra Benčić poslala poruku drugim strankama: "Neki ostaju protiv HDZ-a, a drugi ustaše i odmah padoše"

Na pitanje kako to da kao aktivistica i feministica želi postati dio političkih elita, Borić odgovara: "Svi krivo gledaju na aktivizam. To je politika, a želimo pokazati da se politika vodi odozdo, od građana", kazala je i kao primjere navela borbu za park na Savici i borbu za Srđ.

"Mainstream politika se otuđila od građana, ponekad se pitam koga zastupaju u Saboru", kaže Borić te dodaje kako će ekipa iz Možemo to odraditi bolje jer ih je samo četvero bilo dovoljno da promijene dinamiku u zagrebačkoj gradskoj skupštini.

Njezini ideološki i svjetonazorski stavovi su poznati, no Borić ističe da je Hrvatskoj sad prioritet ekonomija pa su se fokusirali na to.

"Gospodarstvo je prioritet, ali u ovom trenutku od svjetonazorskih se pogleda ne živi. Drugačija briga o radnicima, o mladima i stanovanju, o mladima koji su iselili zbog ovih koji su na vlasti", kazala je Borić.

Za porez na bogate, koji Možemo želi uvesti, kaže kako mora postojati veća jednakopravnost među ljudima.

Platforma Možemo ne želi nacionalizirati drugi mirovinski stup, kao što neki tvrde, već smatra da ga treba preispitati.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene